Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć .Chciałem kupić amplituner w kwocie do 2000 zł max .Wybrałem dwa i prosze o doradę który lepiej wybrac bo wiem że jesteście  w temacie.
Denon AVR-X1600H--onkyo tx-n686

Mam do tego telewizor sony 55 xg 9505,dekoder 4K Canal plus,głośnikółw nie mam ,coś dokupie na przód (,na razie mam 2 szt sony ss h551 od starej wierzy prawie nie używane stan bardzo dobry--nie wiem czy się to do czegoś nada) .Nie potrzebuję mega bajerów tylko przyzwoitego dzwięku i BEZAWARYJNOŚCI (chodz w dzisiejszym sprzęcie bedzie pewnie trudno).Myslałem o onkyo ,ale czytam o jakiś problemach z przerywaniem obrazu.Możesz mi tez polecić głośniki na przód wysokość max 90 cm w przedziale  1000-1300 zł(razem 3300)   Myslałem o Melodika  bl30

Napisano

Cześć,
Denon i Onkyo to podobna klasa, chociaż w podobnym budżecie masz wyższy, ale poprzedni model Onkyo TX-NR686 lub najnowszy, ale jednak niższy model Denon AVR-X1600H. Moja propozycja w Twoim przypadku to Onkyo. Bardzo dobrym, moim zdaniem najlepszym uzupełnienie będzie zestaw kolumn Wilson Raptor 5. To konfiguracja, która w pełni powinna Cię usatysfakcjonować tak pod względem wyposażenia, jak i brzmienia.

Zapraszam po indywidualne wyceny dla forumowicza.

Napisano

Cześć,

Koledzy no nie.

Skąd ten pomysł? Przecież kolega wyraźnie pyta

12 godzin temu, MIRAS546 napisał:

Denon AVR-X1600H--onkyo tx-n686

Onkyo 686 to odpowiednik Denona X2500. Więc model 686 gra lepiej od 1500/1600

Jeżeli go masz to zagra znacznie lepiej.

Pokaz gdzie przeczytałeś post o problemach z przerywaniem obrazu.

Co do kolumn to jakie masz pomieszczenie? BL30, Raptor 5 czy Nota 550 to bardzo małe kolumny nadające się do mniejszych powierzchni.

Pozdrawiam

Napisano
7 godzin temu, S4Home napisał:

Cześć,

Koledzy no nie.

Skąd ten pomysł? Przecież kolega wyraźnie pyta

Onkyo 686 to odpowiednik Denona X2500. Więc model 686 gra lepiej od 1500/1600

Jeżeli go masz to zagra znacznie lepiej.

Pokaz gdzie przeczytałeś post o problemach z przerywaniem obrazu.

Co do kolumn to jakie masz pomieszczenie? BL30, Raptor 5 czy Nota 550 to bardzo małe kolumny nadające się do mniejszych powierzchni.

Pozdrawiam

Witam ponownie.Co do zanikania obrazu przeczytałem na tej stronie i gdzieś jeszcze ale nie pamiętam

Co wielkości pokoju to 20 m2..Co do kolumn to nie mam więcej miejsca bo chce je postawić koło stolika telewizyjnego i wiszącego telewizora.Z prawej strony mam drzwi ,a z lewej szafę.Czekam na pomoc co dobrze zagra z tym onkyo 686 .