S4Home Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 EMIT 20 dadzą radę z PM 7000n i Yamaha AS 701. Mamy wszystkie 3 sprzetu zapraszam po wypożyczenie i testowanie. Cóż zrobić innego w izolacji? Czytać dalej? https://s4home.pl/wypozyczamy/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 (edytowany) 19 godzin temu, Lukilik napisał: Ech...czekam tylko aż będzie można jechać na odsłuch bo glupszy jestem niz bylem...😑 Meska decyzja. 16 godzin temu, Lukilik napisał: Dlatego też mam cichą nadzieję że z M 7005 zagrają tak jak bym chciał... oglądałem filmy Emit 20 z M 8006 i wierzę że z 7005 też dadzą radę. Jako że pracuje w hałasie potrzebuje muzykalnosci która mnie ukoi . Jezeli bedziesz na odsluchu wzmacniacza to sprobuj posluchac innych kolumn, zebys mial jakies porownanie. Edytowano 21 kwietnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Plan jest taki: Wzmacniacze do odsłuchu to : M 7005, Y 701/803 I Magnat 780. Monitory to: PYLON Monitor Ruby/ Diamont Dymki Emit 20 Wierzę że znajdę w tym wszystkim zestaw dla siebie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Poczytaj i do dzieła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Dzięki, bardzo pomocne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Dnia 21.04.2020 o 21:24, Lukilik napisał: Monitory to: PYLON Monitor Ruby/ Diamont Dymki Emit 20 Z monitorow sprawdz jeszcze te Dali Oberon 3 o ktorych tez wspominalem. Daj znac co wybrales i zycze powodzenia w szukaniu swojego brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 (edytowany) Nie za słabe do 25 metrów te glosniki? Oberon 3 Edytowano 24 kwietnia 2020 przez Lukilik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 One maja 18cm glosnik nisko-sredniotonowy takze sa porownywlne z w/w monitorami (spokojne granie). Pamietaj, tez iz w salonie (salka odsluchowa) brzmienie systemu bedzie inne tz. lepsze, niz u Ciebie w domu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Domyślam się że tak bedzie. Dlatego będę chciał poprosić o ustawienie monitorów na konkretna wysokość oraz na konkretną odległość od ściany . Czyli tak jak będą one ustawione u mnie w salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 To niewiele da, ze ustawisz kolumny tak jak u siebie w domu. Wieksze znaczenie bedzie miala akustyka salki odsluchowej (pomieszczenie wygluszone), a w domu tego nie masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Hmm. Czyli i tak kupię ktoś w worku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 (edytowany) Kurcze powtarzamy to w kazdym temacie jak bedziesz mial odsluchany sprzet to wypozycz do domu i sprawdz jak tam sie zachowuje. Masz tu branze na Forum i sie dogadaj, a do Pabianic z Belchatowa nie ma az tak daleko (mowie o odsluchu sprzetu). Edytowano 24 kwietnia 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Taki jest plan....zacznę od Q21 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 27 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2020 (edytowany) Czy gdy padnie na Y 701 a ja potrzebuje usb Dac bo będę puszczam sporo muzyki z kompa to lepiej dołożyć do Y 801 czy dołożyć do osobnego urządzenia np. Magic 100 lub lepszy Musical Fideliy V90 i zostać przy Y 701 Edytowano 27 kwietnia 2020 przez Lukilik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 Oberon czy Zensor 3 są fajnymi kolumnami. Ale to nie poziom Pylon Monitor i Dynaudio 20 13 godzin temu, Lukilik napisał: Czy gdy padnie na Y 701 a ja potrzebuje usb Dac bo będę puszczam sporo muzyki z kompa to lepiej dołożyć do Y 801 czy dołożyć do osobnego urządzenia np. Magic 100 lub lepszy Musical Fideliy V90 i zostać przy Y 701 Lepiej zostać przy 701 i dokupić zewnętrzny DAC. 801ka jest dokładnie tym samym z USB DAciem. W w tej cenie CA DAc 100 jest lepszy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 28 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2020 (edytowany) Dziękuję za komentarz , doceniam Edytowano 28 kwietnia 2020 przez Lukilik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 6 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2021 (edytowany) Witam ponownie, wszystkich, Może jeszcze ktoś przeczyta moje zakończenie. Zrobiłem jak powiedziałem ale musiało trochę wody w rzekach upłynąć. Przesłuchałem Yamahe 602,Audiolaba 6000a Play i Magnata mr 780. Nie doczekałem się na Y 803 D ale dziś już nie żałuję. Z kolumn Elac Debut Reference b6, Pylon Pearl 25, Kef Q350, Monitor Audio Silver 100 i Focal Aria 906. Generalnie bardzo fajne są Elaci b6 z Audiolabem 6000a i Magnat z Kef Q350 ale uznałem że są słabe do 25 m2 i walka toczyła się między Silver 100 a Aria 906. Wyjechałem z Q21 z Pabianic z Magnatem mr 780 + M A Silver 100. Silverki wygrały konkretniejszym basem. Natomiast Magnat mam wrażenie że jest poprostu przyjemniejszy na dłuższe odsłuchy. Silver 100 nie ustępowały dla mnie w innych partiach na tyle aby dokładać kasę do Aria 906. Odezwę się jeszcze i opowiem jak wrażenia po dłuższym czasie. Pierwsza różnica to w małej salce wystarczyło podgłosić na 25db lecz w domu na 25 m2 już było za mało, dźwięk się rozjeżdzał po całym mieszkaniu. Podgłosiłem do 20db i czułem z żoną tą samą satysfakcje co w salce. Druga sprawa która wyniknęła przy głośniejszym słuchaniu to czasami męczące buczenie gdyż monitory stoją 15 cm. od ściany i ewidentnie im to przeszkadza. Postawiłem szybko na taboretach 70-80 cm od ściany i poczułem że aż się ucieszyły gdyż zagrały dużo lepiej. Zdecydowanie Monitor Audio Silver 100 potrzebują sporej przestrzeni z tyłu. Czy dołączone gąbki mogą zniwelować te wkurwiające buczenie , musze sprawdzić jutro? Może doradzi ktoś jeszcze jakieś najlepiej SKŁADANE standy pod te monitory które mógłbym składać i chować. Natomiast gdy słuchałbym muzyki chciałbym je rozłożyć i postawić przed szuflady ? Pozdrawiam Edytowano 6 września 2021 przez Lukilik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 września 2021 Udostępnij Napisano 7 września 2021 Niekoniecznie, ja mam ustawione blisko ściany i nic nie buczy. Obowiązkowo wypróbuj gąbki i daj znać czy coś pomogło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 7 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2021 Potwierdzam że gąbki niweluje drazniący dźwięk który tylko czasami pojawia się głównie muzyce elektronicznej. Mimo wszystko odsunięcie na więcej niz mam( a mam 15cm.) poprawia przyjemność że słuchanie muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 Tak jeszcze większe odsunięcie od ściany spowoduje, że basu będzie mniej. Z drugiej strony na pewno poprawi to stereofonię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 8 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 września 2021 Dziękuję za pomoc, Zastanawiam się jak jeszcze poprawić TANIO jakość dźwięku. Myślę , czy warto np. zainwestować w podkładki pod glosniki na mojej zabudowie , czy od razu w w standy i czasami poprostu wyjmować gąbki i ustawiać przed zabudową? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 września 2021 Udostępnij Napisano 8 września 2021 Można zastosować podkładki lub kolce i posłuchać, metodą prób i błędów na ucho. Zapytaj branżę, może wypożyczą Ci jakieś standy, a jak się nie sprawdzą to oddasz i kasy nie tracisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 września 2021 Udostępnij Napisano 9 września 2021 18 godzin temu, Lukilik napisał: Zastanawiam się jak jeszcze poprawić TANIO jakość dźwięku. Pytanie czy coś takiego istnieje. Tak by chciał każdy. Ale fakt standy mogą być dobrym pomysłem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 Dnia 8.09.2021 o 14:00, Lukilik napisał: Dziękuję za pomoc, Zastanawiam się jak jeszcze poprawić TANIO jakość dźwięku. Myślę , czy warto np. zainwestować w podkładki pod glosniki na mojej zabudowie , czy od razu w w standy i czasami poprostu wyjmować gąbki i ustawiać przed zabudową? Sylomerowe podkladki kupisz na amazonie za 100 zl, nieduze ryzyko vs korzysc. Ja majac analogiczna do Twojej sytuacje, uzywam jako okazjonalnych standow taboretow z ikei i jest ok 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 26 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2021 Też wyciągałem dotychczas taborety z kuchni ale jak zabrałem to akurat były potrzebne :) Zakupiłem 60cm standy białe Nordstone Styllum 2 i już stoją cały czas przed tą zabudową. W szufladach które zasłaniają umieściłem tylko swoje rzeczy do których rzadko zaglądam więc żona się zgodziła. Odległość od ściany zrobiła największą różnicę w odbiorze muzyki więc nie mogłem się powstrzymać - naprawdę jest miło. Pozostał mi uważam jeszcze jeden temat... Narazie słucham Spotify i Tidal Master z aplikacji na TV. Robiliśmy test i różnica między Spotify i Tidal jest miniminimalna na korzyść Tidala. Zapewne gdyby było to Node 2i to rozumiem że odczuję większą różnicę ?? W końcu po coś są porządne odtwarzacze strumieniowe... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts