S4Home Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 16 godzin temu, Lukilik napisał: Narazie słucham Spotify i Tidal Master z aplikacji na TV. Robiliśmy test i różnica między Spotify i Tidal jest miniminimalna na korzyść Tidala. Zapewne gdyby było to Node 2i to rozumiem że odczuję większą różnicę ?? W końcu po coś są porządne odtwarzacze strumieniowe... Moim zdaniem tak. Moim zdaniem już Spotify zagra inaczej, lepiej jeśli transport będzie lepszy niż TV. Szukaj lepszego źródła. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Moim zdaniem lepsze odtwarzacze strumieniowe to przede wszystkim mają lepsze sekcje analogowe. Gdy podłączamy go do wejścia analogowego wzmacniacza, ma to istotne znaczenie. Wygoda obsługi już raczej nie zależy od klasy stremera. W przypadku tańszych urządzeń bywa, że musimy się pogodzić z ograniczeniami parametrów wyjściowych sekcji cyfrowej. Problem powstaje wtedy, gdy mamy używać plików o wyższym standardzie niż parametry wyjściowe streamera na wyjściu cyfrowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 (edytowany) błąd forum - ten post do usunięcia Edytowano 27 września 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2021 Udostępnij Napisano 28 września 2021 Ale już możemy to zbadać na tanich produktach. Ustalmy że TV jako jednak źródła obrazu nie jest do Audio więc to dostajemy tam za tanio, dalej Malina, Chromecast Audio, Blusound, IFI Stream no kurcze jednak grają inaczej po wyjściu cyfrowym. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 8 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2021 Witam ponownie, Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zajrzy ale dziękuję wszystkim za porady i cierpliwość dla laika jakim jestem. Szczególnepodziękowania dla Q21 u których dokonywałem odsłuchów. Skończyły się przypomnę moje poszukiwanie sprzętu który sprawia mi przyjemność słuchania na: MAGNAT MR 780 + MONITOR AUDIO SILVER 100 + STANDY NORSTONE STYLUM 2 + TV jako źródło dźwięku do SPOTIFY I TIDAL. Już nie kombinując postawiłem dalej na odtwarzacz sieciowy z Magnata MMS 730 jako źródło dźwięku- będzie komplet. Pewnie zakupię na święta bo kasy brak. Niedawno słuchałem muzyki na soundbarze Yamaha 306 ... Życzę aby każdemu udało się znaleźć swój zestaw STEREO. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 października 2021 Udostępnij Napisano 8 października 2021 Myślę że większość znajduje , pytanie na jak długo 😆 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 10 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2021 W tym szkopuł ale 😁 wierzę że na długopis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2021 Udostępnij Napisano 11 października 2021 Musisz teraz zacząć słuchać muzyki, dac sobie spokój z forum, gazetami i innymi testami, przy najmniej na jakiś czas Dla zdrowia Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukilik Napisano 13 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2021 Taki mam zamiar bo choć tv to nie zrodlo dźwięku dla mnie laika i zwykłego melomanów gra ten zestaw razem WSPANIALE. POZDRAWIAM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts