Tomasz S. Napisano 30 marca 2020 Udostępnij Napisano 30 marca 2020 Volumio na malinie jest super. U mnie działa świetnie bez przerwy. Po aktualizacjach nawet wygląda dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 30 marca 2020 Udostępnij Napisano 30 marca 2020 (edytowany) Właśnie,i do tego dążę.Pi to naprawdę świetny player, mnogość nakładek do wyboru, różnorodne kształtowanie dźwięku poprzez indywidualny wybór dac,lub transportu.System może ewoluować przez dodatki,które dobieramy sobie indywidualnie.A nie tak jak narzuci producent,o to w tym wszystkim chodzi. Możesz to robić,ale nie musisz.A zmiany są jak najbardziej odczuwalne i to przy relatywnie niskim nakładzie finansowym w porównaniu do droższych sprzętów. Tu już nawet nie chodzi o to że jest taniej.Bardziej o to,że gra naprawdę bardzo,ale to bardzo dobrze. Uruchomienie naprawdę nie jest skomplikowane,tu na forum sobie pomagamy,więc na pewno ktoś podpowie jak zacząć 😏 Edytowano 30 marca 2020 przez Mar Ka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hktc Napisano 1 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Dobra, szarpnąłem się na CXN V2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Bardzo dobra decyzja, mam taki zestaw i jestem zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 3 godziny temu, hktc napisał: Dobra, szarpnąłem się na CXN V2 Ciekaw jestem Twojej opini na temat tego streamera i dedykowanej aplikacji. Ja też mam taki zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hktc Napisano 1 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 3 godziny temu, Artsky napisał: Bardzo dobra decyzja, mam taki zestaw i jestem zadowolony. 1 minutę temu, Adam Wesolowski napisał: Ciekaw jestem Twojej opini na temat tego streamera i dedykowanej aplikacji. Ja też mam taki zestaw. Możecie mi pomóc w kwestii doboru kabli? Jestem zielony w tym temacie 😐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Na początek nie ma co przesadzać, kup głośnikowe jeżeli potrzebujesz Polska miedź OFC po 5 zł za metr, analogowe RCA Prolink exclusive, cyfrowe jeżeli potrzebujesz też w tym budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 No, ja też niestety. Przewód RCA kupiłem taki ja w linku. Nie wiem czy to ideał, ale te, które miałem miały już 20 lat. https://www.amazon.it/dp/B00KDHMAW6/ref=pe_3310731_185740161_TE_item Co się tyczy przewodów wzm. kolumny to tylko wywaliłem stare utlenione na nowsze, więc nic Ci raczej nie doradzę. Najpierw muszę kupić lepsze kolumny ale to dopiero jak skończy się ten cały bajzel na świecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hktc Napisano 1 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 1 godzinę temu, Artsky napisał: Na początek nie ma co przesadzać, kup głośnikowe jeżeli potrzebujesz Polska miedź OFC po 5 zł za metr, analogowe RCA Prolink exclusive, cyfrowe jeżeli potrzebujesz też w tym budżecie. Jaka grubość kabli OFC będzie właściwa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 2×2,5 mm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Ciekaw jestem Twojej opini na temat tego streamera i dedykowanej aplikacji. Ja też mam taki zestaw.Ale ta aplikacja wcale nie jest taka zła. Wkurza mnie tylko to jak słucham Tidal i wyłączam, to po włączeniu pokazuje ustawienia zamiast dalej odtwarzać Tidal. Tak miałem w Onkyo i to ma sens. Radio internetowe tak działa, więc nie wiem czemu tu tak nie można było zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Artsky, już Ci pisałem, że jesteś chyba pierwszym użytkownikiem na tym forum, który jej nie krytykuje. Ta od Yamahy jest o niebo lepsza, dlatego mnie i pewnie innym też ta od CA nie leży. 5 godzin temu, Artsky napisał: Radio internetowe tak działa, więc nie wiem czemu tu tak nie można było zrobić. Napisz do Angoli z prośbą, zobaczysz co Ci odpowiedzą. 😱 Dali by ją jako OpenSource albo chociaż SDK, to samemu by można coś napisać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Radio ms to do siebie, relatywnie aplikacja jest ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 W onkyo łączyło się o wiele gorzej, wiadomo procesor, yamaha też nie rozpieszcza, ja nie narzekam, a tego właśnie się bałem. Jestem surowym użytkownikiem.Żeby było jasne, jestem normalnym użytkownikiem, żadnym dystrybutorem, a też miałem wiele ale czytając recenzji tego sprzętu. Jak zawsze, nie wszystkim da się dogodzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Każdy ma swoją ulubioną opke. Fani Onkyo krytykują tą Denona i na odwrót. Wiecie że to kwestia przyzwyczajenia się i zaakceptowania pewnych BŁEDÓW które ma KAŻDA Apka. To wszystko! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Dla mnie ta Yamahy była ok i nie miałem się do czego przyczepić, dlatego też ta od CA wydaje mi się ograniczona. Z Yamaha wygodniej mi było używać aplikacji w przypadku CA wolę używać pilota, ale to trochę krok wstecz. Brakuje mi też w CA możliwości ściszania wzm. bezpośrednio z aplikacji tak jak to było w Yamaha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Najlepsza apke ma blusound 🤪. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Oprogramowanie Roon jest bardzo spoko. Szkoda ,że kosztuje tyle co streamer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Najlepsza apke ma blusound Można to odczuć zwłaszcza po przesiadce z MusicCast. 14 minut temu, Tomasz S. napisał: Oprogramowanie Roon jest bardzo spoko. Szkoda ,że kosztuje tyle co streamer. Drogie, fakt. Za to śmiga nawet z Chromecast. Ogólnie w streamerach dla mnie najważniejsza jest funkcjonalność i niezawodność obsługi. Na te dwa - BluOS i Roon chyba nie ma bata obecnie. Na końcu, o jakości dźwięku i tak decyduje dobry DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 (edytowany) Witam Panowie używa ktoś z was bluesound z cxa80? Zastanawiam się nad cxn ale ten bluesound mi sie podoba fajne małe pudełko tylko nie wiem jakie to będzie połączenie z cxa80. Jeśli możecie coś doradzić to byłbym wdzięczny. Yamaha wxad-10 i chromcast odpada. Będę słuchał Tidal z telefonu. Pzdr Edytowano 2 kwietnia 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Olczykowski Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 1 minutę temu, Ars_Poland napisał: Witam Panowie używa ktoś z was bluesaund z cxa80? Zastanawiam się nad cxn ale ten bluesaund mi sie podoba fajne małe pudełko tylko nie wiem jakie to będzie połączenie z cxa80. Jeśli możecie coś doradzić to byłbym wdzięczny. Yamaha wxad-10 i chromcast odpada. Będę słuchał Tidal z telefonu. Pzdr Używam i sobie chwalę prostotę obsługi. Wszystko działa płynnie, bez żadnych krzaków. Irytujące jest wyłączanie, ale nie trzeba tego robić :). Głównie muzyka to Tidal z telefonu. Jeżeli słucham MQA przełączam na wyjście analogowe, inna opcja to Coaxial. Ja zaś zastanawiam się nad CXN, ale dopłacić drugie tyle to chyba nie jestem w stanie przetrawić. Plusem jest możliwość zaprogramowania pilota od CXA pod Bluesounda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 (edytowany) 31 minut temu, Jakub Olczykowski napisał: Jeżeli słucham MQA przełączam na wyjście analogowe, inna opcja to Coaxial. Ja zaś zastanawiam się nad CXN, ale dopłacić drugie tyle to chyba nie jestem w stanie przetrawić. Plusem jest możliwość zaprogramowania pilota od CXA pod Bluesounda. Ja właśnie szukam streamer do cxa80 i ten bluesound najbardziej mi się podoba tylko jak to wypada dzwiękowo to nie wiem. Cxn v2 raczej odpada a po drugie nie wiem czy jest wart tej kasy. Myślę że do kwoty 2500zeta coś dobrego sie znajdzie. Edytowano 2 kwietnia 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 @Ars_Poland Masz pełno opcji do 2,5 tys. Bluesound jest super jeżeli chodzi o aplikacje i obsługę. Z czasem możesz dodać dobrego DACa i w ogóle jest super. Moim zdaniem trochę lepiej zagra Onkyo NS-6170 i ma pilota, chromecasta ale jest większe i ma gorszą apkę. Możesz też zamówić Allo DIgione Signature Player oparty o malinie. Możesz mieć mini PC. Do wyboru do koloru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Dzieki za info. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 @Ars_Polanduzytkuje bluesounda od kilku miesięcy i jestem nim zachwycony. Wcześniej za streamer robił u mnie... amplituner AV marantza, podłączony pod Main in we wzmacniaczu. Aplikacja heos nie umywa się do tej z bluesound. Gram zarówno z plików flac z dysku podłączonego po USB jak i z TIDAL HiFI. Niestety mój wzmacniacz nie ma DACa więc służy ten wbudowany w streamer. Moim i chyba nie tylko moim zdaniem blusound stoi po cieplejszej stronie grania co akurat lubię. Wzmak to cyrus one. Myślę, że bluesound z Cambridgem powinien się zgrać. Jeśli nie chcesz się bawić w maliny to moim zdaniem bluesound jest bardzo dobra opcja w tych pieniądzach. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts