Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Zen Dac mi się przegrzał i poczułem zapach spalenizny...

Moje pytanie: Czy użytkowałem go w zły sposób, czy był to po prostu wadliwy model??

Moja konfiguracja:

-wyjście słuchawkowe z przodu 

-wyjście liniowe (2x rca) z tyłu do głośników aktywnych

-dac zasilany przez usb do pc

>Gdy słucham z głośników to nie odłączam słuchawek tylko ustawiam przedni potencjometr na zero (tak, że w słuchawkach nic wówczas nie gra).

>Gdy słucham na słuchawkach wyłączam głośniki z prądu ale pozostawiam je podłączone kablem.

Dzisiaj po godzinnej sesji na głośnikach, wyłączyłem głośniki i odkręciłem potencjometr by posłuchać na słuchawkach. - Usłyszałem pisk w lewej słuchawce i tylko w prawej dźwięk. Jednak wyjście liniowe dalej działa...

PS: W instrukcji i na stronie producenta nie znalazłem żadnych informacji o niepodłączaniu dwóch urządzeń na raz.

IFI ZEN DAC.jpg

Napisano

Ohmy nie będą miały większego znaczenia także na pewno nie tutaj jest problem. Najprawdopodobniej jakąś wada fabryczna i nie pozostaje nic innego jak wymienić na drugi egzemplarz. Napisz do dystrybutora i poinformuj go o tej sytuacji.

Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

A do ilu omów było wejście słuchawkowe? A ile mają słuchawki?

Stawiał bym że wadliwa sztuka. Chyba że mocno przegiąłeś z omami.

AKG K612 Pro 

1 godzinę temu, Q21 napisał:

Ohmy nie będą miały większego znaczenia także na pewno nie tutaj jest problem. Najprawdopodobniej jakąś wada fabryczna i nie pozostaje nic innego jak wymienić na drugi egzemplarz. Napisz do dystrybutora i poinformuj go o tej sytuacji.

Tak zrobię,

Zamykam