molokomania Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Dzień dobry, Potrzebuję porady, szukam fajnego zestawu stereo do 6-7 tys Jaka muzyka: Głównie muzyka poważna/klasyczna, soul, jazz, zagraniczny rap Warunki odsłuchowe: Salon z kuchnią 33m, odliczając otwartą kuchnie około 25m2. W oknach nie ma żadnych firanek, jedynie plisy, na podłodze możliwe że będzie dywan, na ścianach obrazy, odległość między kolumnami 2m. Czego potrzebuję: Wzmacniacz/amplituner i kolumny. Zależy mi na słuchaniu muzyki z chmury (spotify/tidal), możliwość podłączenia tv np.: złączem optycznym. Budżet: 6-7 tys zł Moje propozycje: Amplituner: Yamaha RN 803 Kolumny: Heco Aurora 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Temat do zamknięcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molokomania Napisano 3 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 2 minuty temu, Kubakk napisał: Temat do zamknięcia Nie rozumiem, dlaczego do zamknięcia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 1 godzinę temu, molokomania napisał: Nie rozumiem, dlaczego do zamknięcia? Wybrałeś heco aurora 700 + yamahę 803 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molokomania Napisano 3 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Ok Myślałem że macie jakieś inne propozycje, ale rozumiem że ta w zupełności zaspokoi moje wszystkie muzyczne potrzeby? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 2 godziny temu, molokomania napisał: Głównie muzyka poważna/klasyczna, soul, jazz, zagraniczny rap Przy tych gatunkach muzycznych ciezko jest dobrac odpowiedni sprzet trzeba isc na jakis kompromis. Ten zestaw, ktory wybrales niestety slabo sie sprawdzi przy tej muzyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Możesz zwrócić uwagę także na elac debut 2.0 F6.2, a w dywan warto zainwestować zwłaszcza ze względu na to że nie masz firanek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2020 Yamaha rn803d to wydajny amplituner ze świetna aplikacja MusicCast wiec tutaj nie ma co kombinować. Jeśli chodzi o kolumny to Heco Aurora 700 to bardzo dobry kierunek. Muzykalne brzmienie z dobrze zaznaczonym dołem. Jeśli chciałbym uzyskać bardziej mięsisty dół i szerszą prezentacje sceny dźwiękowej to zwróć koniecznie uwagę na polski Pylon Audio Sapphire 31. Zapraszam do kontaktu w sprawie indywidualnej wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts