Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Bry, bry. 

Waszym uchem, Trilogy 931 czy Pathos Aurium do Audeze lcd 3? Co mnie najbardziej drażni - podkreślone głoski ssssyczący, podobno obecna rewizja Audeze lcd3 lubi niemiło zaskoczyć mocnymi sybilantami więc pytanie - który z ww piecyków będzie gładszy ale nie będzie wprowadzał pastelozy i duszności do barwy Audeze lcd3? 

Napisano

W przypadku Audeze należy jeszcze pamiętać o tym, że są to bardzo czułe słuchawki na brzmienie trafa. Pathos Aurium byłby delikatniejszy ale słyszał byś delikatne buczenie w tle, które ja mialem podczas odsłuchów. Trilogy 931 to bardzo dobry wzmacniacz  o potężnym brzmieniu ale nie z LCD2 było za dużo dołu, pytanie jak byłoby z LCD3. Alternatywą może być Burson Conductor V3, który zapewni dynamiczny i muzykalny przekaz. 

Napisano
6 godzin temu, Q21 napisał:

W przypadku Audeze należy jeszcze pamiętać o tym, że są to bardzo czułe słuchawki na brzmienie trafa. Pathos Aurium byłby delikatniejszy ale słyszał byś delikatne buczenie w tle, które ja mialem podczas odsłuchów. Trilogy 931 to bardzo dobry wzmacniacz  o potężnym brzmieniu ale nie z LCD2 było za dużo dołu, pytanie jak byłoby z LCD3. Alternatywą może być Burson Conductor V3, który zapewni dynamiczny i muzykalny przekaz. 

Bardzo cenna uwaga, dzięki. 

Napisano
Dnia 5.04.2020 o 18:39, kaczadupa napisał:

Bry, bry. 

Waszym uchem, Trilogy 931 czy Pathos Aurium do Audeze lcd 3? Co mnie najbardziej drażni - podkreślone głoski ssssyczący, podobno obecna rewizja Audeze lcd3 lubi niemiło zaskoczyć mocnymi sybilantami więc pytanie - który z ww piecyków będzie gładszy ale nie będzie wprowadzał pastelozy i duszności do barwy Audeze lcd3? 

Mam Audeze LCD3 fazor - kupione 2 lata temu i jak słuchałem Patosem świetnie grały. Ja używam tańszego wzmaka Cayin iHA6  zbalansowanego i nie ma sybilantów. Używam kabla słuchawkowego FAW claire hybrid (ostrzejszego, bardziej rozdzielczego i przejrzystego niż fabryczny) ale jak będziesz chciał jeszcze przyciemnić dźwięk to możesz zmienić na kabel FAW noir hybrid (też słuchałem z nim) - oba kabelki o niebo lepsze od fabrycznego sluchawkowego. Co do Trilogy nie wypowiem się i nie wiem czy 931 wart jest swojej ceny. 933 to rzeczywiście jest topowy sprzęt i mogę rekomendować. Przy okazji w moim przypadku zarówno Pathos jak i Cayin dużo bardziej mi odpowiadały z LCD3 niż ifi pro ican. Może wypożycz 931 od dystrybutora a pathos prawdopodobnie stoi w każdym sklepie Top HiFi więc możesz ze swoimi nausznikami podjechać.

• 1 year later...
Napisano (edytowany)
Dnia 7.04.2020 o 08:01, Q21 napisał:

Przepraszam, że odkopuje temat, ale mam Pathosa Aurium i rozważam zakup LCD3. O jakim buczeniu Pan mówi? Mam być szczery, troche mnie to wystraszyło :)

Edytowano przez MichalZZZZ