Gajdet Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Dzień dobry, Mam pytanie do znawców odnośnie takiego zestawu, jak to w taki składzie będzie grało +/- ? Taki zestaw chce postawić w salonie ok 40m2 głównie muzyka to z CXC i komputera Tidal, Spotify. Gatunki: Rock , pop, house, dance. Ewentualnie co warte zastanowienia w cenie do ok 10 tyś zł - może być sprzęt używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Dzień dobry, W przypadku takiej muzyki i tak dużego pomieszczenia uważam, że można dobrać bardziej odpowiednie kolumny. Jeśli miałby to być CA CXA80, który jest bardzo dobrym wzmacniaczem to polecam zwrócić uwagę na Heco Aurora 1000 lub Pylon Audio Diamond 28, które zagrają najpotężniej już przy niskich poziomach głośności. Alternatywą dla tego zestawu może być Atoll IN100 Signature w połączeniu z Fyne Audio F502. W tym przypadku zyskujesz na holografii i kontroli dołu. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 Witaj, Zgadzam się. Te Sonusy grają wyjątkowo jasno oraz basowo ale twardo. Taka Vka. Cambridge nie jest tu dobrym partnerem. Jeśli chcesz zostawić Sonusy to Atoll Jesli Cambridge to polecam ELAC Uni Fi FS, KEF Q950 Zapraszam na odsłuch albo wypożyczenie https://s4home.pl/wypozyczamy/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 21 godzin temu, Gajdet napisał: Ewentualnie co warte zastanowienia w cenie do ok 10 tyś zł - może być sprzęt używany. Z tym wzmacniaczem Cambridge Audio warto posluchac kolumn Polk Audio RTi A9 do tej wielkosci pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Warto. 23 godziny temu, S4Home napisał: Jesli Cambridge to polecam ELAC Uni Fi FS, KEF Q950 ale kosztem tych kolumn będzie mocniej a mniej audiofilsko. Mniej polotu. RTiA9 to kolumny do przestawiania ścian. Amerykańskie brzmienie pełną gębą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2020 Czasem o to chodzi żeby dźwięk przestawiał ściany i w takim przypadku faktycznie Polk Audio RTI A9 sprawdza sie wyśmienicie. Jesli miałoby to być potężne brzmienie z mocnym i energicznym dołem to jest jeszcze KEF R900, które charakteryzują sie zdecydowanie lepszym kreowaniem sceny dźwiękowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2020 A no ja nie twierdze i moja wypowiedź nie była pod tyk kątem negatywna Zgadzamy się. 22 godziny temu, Q21 napisał: Czasem o to chodzi żeby dźwięk przestawiał ściany Ja się zgadzam że jesli ktoś tego szuka to jest bardzo dobry kierunek. To pozytywne przestawianie ścian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts