hktc Napisano 7 kwietnia 2020 Napisano 7 kwietnia 2020 Co myślicie o tych monitorach? Które lepiej zagrają z XINDAK 06? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 kwietnia 2020 Napisano 7 kwietnia 2020 Cześć, JBL zagrają ostrzejszym dźwiękiem jeśli lubisz dynamikę i mocno wyeksponowaną górę pasma to powinny przypaść Ci do gustu. Wilson el4 zagrają spokojniej i bardziej wyrafinowanym brzmieniem. W mojej ocenie Wilson z tej dwójki będzie lepszym wyborem ale pytanie jakie brzmienie preferujesz, jaki budżet zakładasz i jakiej wielkości masz pomieszczenie? Myśle, że można tutaj zaproponować kilka ciekawych rozwiązań takich jak KEF Q350, Monitor Audio Bronze 2 czy wiele innych. Pozdrawiam Odpisz, cytując
hktc Napisano 7 kwietnia 2020 Autor Napisano 7 kwietnia 2020 2 godziny temu, Q21 napisał: Cześć, JBL zagrają ostrzejszym dźwiękiem jeśli lubisz dynamikę i mocno wyeksponowaną górę pasma to powinny przypaść Ci do gustu. Wilson el4 zagrają spokojniej i bardziej wyrafinowanym brzmieniem. W mojej ocenie Wilson z tej dwójki będzie lepszym wyborem ale pytanie jakie brzmienie preferujesz, jaki budżet zakładasz i jakiej wielkości masz pomieszczenie? Myśle, że można tutaj zaproponować kilka ciekawych rozwiązań takich jak KEF Q350, Monitor Audio Bronze 2 czy wiele innych. Pozdrawiam Budżet mocno okrojony. Myślałem o połączeniu Marrantz PM6006 + Wilson EL4. Potrzebuje ciepłego, miłego dla ucha (i obolałej głowy) brzmienia 😉 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 8 kwietnia 2020 Napisano 8 kwietnia 2020 W tej cenie dostaniesz też Monitor audio Bronze 2, Magnat 753, KEF Q350 Moim zdaniem to lepsze kolumny. Sporawdź je głównie w połączeniu z dobrym i nie docenianym Xindakiem 06 Pozdrawiam i zapraszam po wypożyczenie kolumny Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 kwietnia 2020 Napisano 8 kwietnia 2020 Jeśli szukasz ciepłego brzmienia to zwróć uwagę na niemieckie Heco Aurora 300, Indiana Line Tesi 261 czy Q-Acoustic 3020i. Wszystkie kolumny po cieplejszej stornie i byłyby świetnym uzupełnieniem dla Marantza PM6006. Jeśli lubisz szeroką prezentację sceny dźwiękowej to Q acoustic powinny być numerem 1. Indiana Line Tesi 261 to potężne brzmienie z mocną podstawą basową i nasyconą średnicą. Heco będą pomiędzy, są łagodne w brzmieniu i rewelacyjnie prezentują średnicę, która jest delikatnie ocieplona, naturalna. Do Xindaka 06 lepiej wybrać monitory z lekkkim pazurem typu Monitor Audio Bronze 2 czy Kef Q350. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 8 kwietnia 2020 Napisano 8 kwietnia 2020 Chcesz aktywne monitory JBL podłączyć pod wzmacniacz ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 kwietnia 2020 Napisano 9 kwietnia 2020 17 godzin temu, Tomasz S. napisał: Chcesz aktywne monitory JBL podłączyć pod wzmacniacz ? Dnia 7.04.2020 o 21:03, hktc napisał: Myślałem o połączeniu Marrantz PM6006 + Wilson EL4. Wilson EL4 nie są aktywne i nie są JBLami To było albo zestaw pasywny jak wyżej albo tylko monitory aktywne JBL. Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 9 kwietnia 2020 Napisano 9 kwietnia 2020 w temacie były JBL 308 a potem temat Co myślicie o tych monitorach? Które lepiej zagrają z XINDAK 06? więc założyłem,ze tak Odpisz, cytując
S4Home Napisano 10 kwietnia 2020 Napisano 10 kwietnia 2020 No chyba że to jakiś nowy szatański pomysł. Podpinaj w przyłbicy! Odpisz, cytując
Recommended Posts