mikeg Napisano 8 kwietnia 2020 Napisano 8 kwietnia 2020 Witam. Obecnie mam salon 20m z dwoma dużymi oknami więc nici z kina lecz dom sie buduje z 25m salonem . Przeczytałem kilkadziesiąt tematów i doszedłem do wniosku ze teraz najchętniej kupił bym amplituner yamaha 485 lub 685 z dwoma głośnikami, centerem i subem a potem dokupie 2 tylne głośniki. Kino i muzyka to 80%-20%.Kwota pierwszego zakupu to 5000. Z powodu mebli musi to być zestaw z mniejszymi głośnikami.Widziałem jak ktoś polecał : indiana line tesi 261 ,monitor audio bronze 2 na przód+ center +sub +yamaha 685. Jaki zestaw byłby super na teraz i do puzniejszej rozbudowy ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 kwietnia 2020 Napisano 9 kwietnia 2020 Witaj, Zdecydowanie 685. To dużo lepszy model amplitunera. Do tego kolumny Monitor Audio Bronze 2 jeśli lubisz jasne analityczne brzmienie, nowe Magnat Signature 503, tu będzie mocniej. Ewentualnie cieplej to ELAC B6.2 Do każdego masz pełen zestaw w sensie centralny, tyły i sub. Wiec zapraszam na odsłuch albo po wypożyczenie sprzetu do domu. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 kwietnia 2020 Napisano 9 kwietnia 2020 Cześć, Koniecznie wybierz wyższy model Yamahy czyli RXV685, ponieważ brzmi niepodważalnie lepiej i nie będzie ograniczeniem dla kolumn. Jesli chodzi o kolumny to Monitor Audio Bronze 2 to bardzo dobry wybór, który w kinie domowym sprawdzi się rewelacyjnie. Jest to dynamiczne i szczegółowe brzmienie z dobra lokalizacja na scenie dźwiękowej. Alternatywą mogą być wspomniane Magnat Signature 503 ale jest to ostrzejsze brzmienie z bardzo mocno wyeksponowaną górą pasma. Pytanie czy preferujesz takie brzmienie? Możesz zwrócić jeszcze uwagę na KEF Q350 ale w takim przypadku na pewno musiałbyś nagiąć trochę zakładany budżet. W przyszłości na tyły możesz zastosować bezprzewodowe głośniki Yamaha MusicCast 20, które sprawdzają sie w tej roli na prawdę bardzo dobrze. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując
Recommended Posts