lysy Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Ten ktory polecilem ma 5mm² (mam go u siebie w systemie), ale sa one jeszcze w dwoch wariantach tz. 2 lub 3mm². Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioŁ Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Tak, doczytałem. 5mm2 to nie jest zbyt gruby? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 No to polecam ELAC. On Ci da Ciepły dzwiek z jasnym Cambridgem. 9 godzin temu, AudioŁ napisał: Tak, doczytałem. 5mm2 to nie jest zbyt gruby? Zlezy od konstrukcji 2,5-3 mm wystarcza w 99% systemow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioŁ Napisano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: No to polecam ELAC. On Ci da Ciepły dzwiek z jasnym Cambridgem. Zlezy od konstrukcji 2,5-3 mm wystarcza w 99% systemow. A jakiś konkretny model ELAC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 Te ciensze przewody sa troche inaczej skonstruowane takze nie wiem czy efekt bylby taki sam. Jak bedziesz mial juz sprzet to wypozycz kilka przewodow glosnikowych i potestuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 ELAC F6.2 Ale cała linia Debut tak gra. Wąskie wierze od na prawdę szerokim, głębokim brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Dnia 20.04.2020 o 21:16, AudioŁ napisał: Zatem wybór padł na...CXA80. Szkoda, ze wybor padl na ten wzmacniacz bo do Twojego brzmienia warto jeszcze przesluchac takie marki jak Vincent, Musical Fidelity oraz Arcam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioŁ Napisano 25 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Vincenta hybrydy słuchałem, bardziej mi odpowiadał niż CX80, ale niestety cena. CX80 trafił mi się w dobrej cenie: 2600zł, kupiony pod koniec grudnia 2019r, więc jeszcze gwarancja itd. Natomiast kiedyś pewnie będzie Vincent lub coś z wyższej półki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 25 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2020 Tak ceny tych wzmacniaczy sa wysokie, ale przynajmniej wiesz jaki kierunek obrac na przyszlosc. Obawiam sie tylko, ze z CA moze byc ciezko osiagnac brzmienie ktorego szukasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioŁ Napisano 30 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2020 (edytowany) Wracając do tematu - jak zagrałyby z CXA80 Pylony Szafiry 31? Nie będzie za dużo góry? Oberony byłyby lepsze? Edytowano 30 kwietnia 2020 przez AudioŁ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioŁ Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Ostatecznie wybór padł na Aurory 700 i CXA80. Kolumny podłączone, grają, czekam na lepsze kable. O wrażeniach napiszę za jakiś czas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 (edytowany) Podepnę się pod temat chociaż wiem, że powinienem założyć swój własny. Robię to, bo autor ma podobne preferencje akustyczne do moich i wybrał też ten sam wzmacniacz, który ja również posiadam (CXA81) i który wybrałem po poradach uzyskanych właśnie na tym forum, cytowane też były tutaj kolumny, które by mi odpowiadały itd. Moją inwestycję przerwał mi niestety wybuch epidemii i nie zdążyłem kupić kolumn. Miałem nadzieję, że sprawa wirusa szybko się zakończy i szybko zakończę temat mogąc coś odsłuchać. Jak na razie na szybki koniec epidemii się nie zanosi a ja chciałbym móc się w końcu w pełni cieszyć nowym system audio (na ten moment „jadę” na starych kolumnach). Jeszcze jak przyjdzie druga fala, to cholera wie, co się wydarzy, więc spróbuję coś łyknąć z internetu, bo innego wyjścia na razie nie ma i dlatego liczę na Waszą pomoc. Autorowi tematu proponowano tutaj m.in. Dali Oberon 5/7 lub KEF Q 750 (te kolumny by mi odpowiadały i je też miałem zamiar je odsłuchać; w przypadku DALI może być też jakiś model wyższy) jednocześnie odradzając Monitor Audio. Chciałbym się tylko upewnić, że cytowane tu Dali lub KEF dostarczą właśnie tego ciepłego brzmienia również przy niskich poziomach głośności. Będę wdzięczny za poradę. PS. Auror 700 mi nie proponujcie, bo nie podobają mi się w ogóle a estetyka jest dla mnie bardzo ważna. Edytowano 11 maja 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Jak estetycznie według ciebie ma wyglądać taka kolumna? Szukasz wykończenia lakierowanego, kolumn czarnych, białych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 1 godzinę temu, Kubad napisał: Jak estetycznie według ciebie ma wyglądać taka kolumna? Szukasz wykończenia lakierowanego, kolumn czarnych, białych. Moje pytanie było inne a estetyka nie jest tutaj głównym tematem aczkolwiek kolumna za 6000 PLN lub więcej musi mi się też podobać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2020 Udostępnij Napisano 12 maja 2020 Dobra konkurencja dla Vincenta to Magnat. Zarówno tani MR 780 który zawstydza droższe Vincenty jak i MA1000 który rywalizuje z ich droższymi integrami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts