Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

cześć potrzebuję dobrać kable do CXA81 + Fyne F501
słuchałem już:
- Klotz grał czysto i wyraźnie, dużo wysokich, scena rozjechana po całości
- Melodika MDC2250 mniej wysokich ale bas dudniący, wokal przytłumiony, scena ciut bardziej poukładana
będę wdzięczny za podpowiedź jaki kabel zagra najlepiej w tym budżecie do 500 zł za parę 2,5 metra
da się znaleźć coś z jasnym dźwiękiem i dobrze poukładaną sceną ?

Edytowano przez Surfer
Napisano

Van Damme hi-fi grade.Płaski, kierunkowy.

U mnie z cxa60/emit m30.Dobrze rozłożona scena.Żròdła pozorne,głębia.Bez dudnienia dołem,gòra wygładzona, średnica lekko w tyle.

Warto sprawdzić, wyjdzie coś około 200pln

Napisano

Cytat

Van Damme hi-fi grade. Dobrze rozłożona scena.Żròdła pozorne,głębia.Bez dudnienia dołem,gòra wygładzona, średnica lekko w tyle.

takie parametry w takiej cenie, właśnie takiego kabla bym potrzebował, obadam priorytetowo
dzięki za podesłanie aż 8 modeli kabli ale które 2-3 najlepiej sprawdzić ?

Napisano

Cześć,
Myśle, że w takim przypadku warto zwrócić uwagę na Chord Clearway lub Tellurium Q Blue. Tellurium będzie bardziej muzykalny i nasycony. Chord Clearway bardziej neutralny i dynamiczny. 

Pozdrawiam 

Napisano

Dobrze Ci chłopaki piszą, Chord Clearway będzie kompromisem, ale takim fajnym kompromisem jakości do ceny. Chcesz taniej to dzwoń do sklepu i bierz ze szpuli. Będziesz mile zaskoczony ofertą. No chyba że chcesz kabel z "biżuterią" to zapłacisz skandalicznie drogo.