Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam was bardzo serdecznie .

Za jakiś czas zamierzam kupić do swojego niewielkiego pokoju miniwieże w budżecie do 2 500 zł .   Pokój ma wymiary 3,90m x 4,15 m   .   Jedyne dwa gatunki muzyki jakie będę słuchał to muzyka Soul oraz R'n'B   z lat  90, 80 i 70   

Bardzo bym prosił abyście nie polecali mi wzmacniaczy, ponieważ z różnych względów nie jestem nimi zupełnie zainteresowany.

Jeśli chodzi o to jak mają brzmieć kolumny   to ciężko do końca mi to opisać. Myślę że w takich gatunkach muzyki bas nie jest ważny . Dobrze by było żeby się  ''nie przedłużał'',nie był ociężały, nie dudnił.    Fajnie byłoby żeby tony wysokie i średnie brzmiały dobrze .   

Bardzo prosiłbym o rady 

Napisano

Cześć,
Rozwiązania są dwa. Pierwsze to Yamaha MCR470d + Q Acoustyic 3020i/ Indiana Line Nota 260 lub minimalistyczny zestaw o dokładniejszym brzmieniu czyli Topping MX3 + Pylon Audio Ruby Monitor.  Topping to niewielkich rozmiarów wzmacniacz, który posiada wbudowany DAC oraz moduł Bluetooth. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny i ustalenia warunków wypożyczenia. 

Napisano
7 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć,
Rozwiązania są dwa. Pierwsze to Yamaha MCR470d + Q Acoustyic 3020i/ Indiana Line Nota 260 lub minimalistyczny zestaw o dokładniejszym brzmieniu czyli Topping MX3 + Pylon Audio Ruby Monitor.  Topping to niewielkich rozmiarów wzmacniacz, który posiada wbudowany DAC oraz moduł Bluetooth. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny i ustalenia warunków wypożyczenia. 

Ok. Poczytałem na temat tej Yamahy MCR-N470D i ma bardzo dobre opinie . Kolumny te też . Znalazłem też trochę tańszy zestaw tej Yamahy MCR-N470D ale z mniejszymi kolumnami o nazwie Indiana Line Nota 240   za 2 400 zł .  Czy takie kolumby by wystarczyły do muzyki Soul i R'n'B ? 

Napisano (edytowany)
56 minut temu, Q21 napisał:

Oczywiście Indiana Line Nota 240 również odnalazłaby się w takiej muzyce ale jednak Q Acoustic sprawdziłyby sie lepiej. 

Zauważyłem że polecane są często na tym forum kolumny Heco Aurora 300. Z Yamaha Mcr -N470D sprawdziłyby sie tak samo dobrze czy może jednak lepiej lub gorzej od Indiany Line Nota 260/Q Acoustic 3020i ? 

Edytowano przez Everaldo