Lori1209 Napisano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2020 Cześć, szukam pomocy przy zakupie sprzętu nagłaśniającego do gramofonu i TV. Gramofon Lenco, tv z HDMI. Interesują mnie rozwiażania które nie zajmują duzo miejsca, ale dają względnie dobrą jakość dźwięku. Jakieś propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2020 2 godziny temu, Lori1209 napisał: szukam pomocy przy zakupie sprzętu nagłaśniającego do gramofonu i TV Sprecyzuj co masz na myśli / wzmacniacz z pre gramofonowym , kolumny .... ? / Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lori1209 Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Problem jest w tym ze nie mam konkretnej koncepcji jak to rozwiązać. Próbowałam trochę poznać temat, ale zginęłam w gąszczu rozwiązań. Najchętniej ( jeśli jest takie rozwiązanie) podłączyłabym to pod jakaś przejściówek i całość do soundbara Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 7 godzin temu, Lori1209 napisał: Najchętniej ( jeśli jest takie rozwiązanie) podłączyłabym to pod jakaś przejściówek i całość do soundbara Takie rozwiązanie delikatnie mówiąc jest bez sensu. Abyś mogła się cieszyć dźwiękiem czarnego krążka potrzebny będzie tzw. wzmacniacz zintegrowany z wbudowanym przedwzmacniaczem gramofonowym / są jeszcze inne opcje bardziej rozbudowane, ale chodzi Ci o minimalizm , więc o nich nie pisze/ oraz dwie kolumny. Wielkość kolumn w dużej mierze zależy od kubatury pomieszczenia, a więc pytanie w ilu m2 ma to grać ? I oczywiście jaki możesz przeznaczyć budżet ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Jakby ten soundbar mial możliwość wpiecia sie na wzmocnienie to moze jakis tani pre do drapaka by z soundbarem polaczyc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lori1209 Napisano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 Wzmacniacz zintegrowany z wbudowanym przedwzmacniaczem gramofonowym + kolumny to też ciekawe rozwiązanie. Chciałabym to rozstawić w salonie 27m2. Jeśli chodzi o budżet to na ten moment max 1300zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts