Flawinek Napisano 20 kwietnia 2020 Napisano 20 kwietnia 2020 Witam serdecznie. Noszę się z zamiarem kuapna kolumn i zastanawiam się nad 2 modelami : Elac Carina 247.4 oraz Audiovector Qr3. Po przeczytaniu testów wydają się być dosyć podobne brzmieniowo. Czy któreś z tych kolumn są wyraźnie lepsze? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 kwietnia 2020 Napisano 20 kwietnia 2020 Cześć, Należy zadać pytanie co oznacza słowo „lepsze”? Audiovector QR3 to większe napowietrzanie dźwięku i swoboda. Elac Carina 247.4 to potężniejsze brzmienie z niżej schodzącym basem. Średnica jest nieco bliższa. Obie kolumny prezentują podobny poziom i zależy od Twoich preferencji, które będą „lepsze” Odpisz, cytując
S4Home Napisano 21 kwietnia 2020 Napisano 21 kwietnia 2020 Witaj, To konkurencji. Mamy obie konstrukcję i uważam że Carina daje więcej radości z dźwięku. Bardzo dynamiczny, dzwięczny, dokładny a przy tym melodyjny. Jednak to co pojawia się jako pierwsze pytanie tutaj. Jaka jest reszta toru? Odpisz, cytując
Flawinek Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Napisano 21 kwietnia 2020 4 godziny temu, S4Home napisał: Witaj, To konkurencji. Mamy obie konstrukcję i uważam że Carina daje więcej radości z dźwięku. Bardzo dynamiczny, dzwięczny, dokładny a przy tym melodyjny. Jednak to co pojawia się jako pierwsze pytanie tutaj. Jaka jest reszta toru? Dziękuję za odpowiedź. Na razie Yamaha 803d i Audioqest 33 Odpisz, cytując
Ars_Poland Napisano 18 lipca 2020 Napisano 18 lipca 2020 (edytowany) Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj😉 Mam pytanko do branży i osób posiadających kolumny Elac fs Carina 247.4. Zastanawiam się nad odsłuchałem tych kolumn najlepiej w domowych warunkach. Aktualnie posiadam Heco Aurora 1000 + cxa80. Salon około 35m2 i tutaj pytanko czy one na takim metrażu sobie poradzą? Martwię się o te małe przetworniki niskotonowe czy dadzą radę? Heco bardzo fajnie wypełniają salon szczególnie wieczorem przy cichym słuchaniu. Chcę dalej gonić królika😁 a z opisów tych kolumn jeśli chodzi o brzmienie to bardzo mi odpowiada 😉 Pozdr Edytowano 18 lipca 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując
Recommended Posts