Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie. Noszę się z zamiarem kuapna kolumn i zastanawiam się nad 2 modelami : Elac Carina 247.4 oraz Audiovector Qr3. Po przeczytaniu testów wydają się być dosyć podobne brzmieniowo.  Czy któreś z tych kolumn są wyraźnie lepsze?

Napisano

Cześć,
Należy zadać pytanie co oznacza słowo  „lepsze”? Audiovector QR3 to większe napowietrzanie dźwięku i swoboda. Elac Carina 247.4 to potężniejsze brzmienie z niżej schodzącym basem. Średnica jest nieco bliższa. Obie kolumny prezentują podobny poziom i zależy od Twoich preferencji, które będą „lepsze” 

Napisano

Witaj,

To konkurencji. Mamy obie konstrukcję i uważam że Carina daje więcej radości z dźwięku. Bardzo dynamiczny, dzwięczny, dokładny a przy tym melodyjny.

Jednak to co pojawia się jako pierwsze pytanie tutaj.

Jaka jest reszta toru?

Napisano
4 godziny temu, S4Home napisał:

Witaj,

To konkurencji. Mamy obie konstrukcję i uważam że Carina daje więcej radości z dźwięku. Bardzo dynamiczny, dzwięczny, dokładny a przy tym melodyjny.

Jednak to co pojawia się jako pierwsze pytanie tutaj.

Jaka jest reszta toru?

Dziękuję za odpowiedź. Na razie Yamaha 803d i Audioqest 33

• 2 months later...
Napisano (edytowany)

Witam.

Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj😉

Mam pytanko do branży i osób posiadających kolumny Elac fs Carina 247.4. Zastanawiam się nad odsłuchałem tych kolumn najlepiej w domowych warunkach. 

Aktualnie posiadam Heco Aurora 1000 + cxa80.  Salon około 35m2 i tutaj pytanko czy one na takim metrażu sobie poradzą? Martwię się o te małe przetworniki niskotonowe czy dadzą radę? 

Heco bardzo fajnie wypełniają salon szczególnie wieczorem przy cichym słuchaniu.  

Chcę dalej gonić królika😁 a z opisów tych kolumn jeśli chodzi o brzmienie to bardzo mi odpowiada 😉

Pozdr

Edytowano przez Ars_Poland