kaczmair Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 (edytowany) Cześć tak jak w temacie szukam pasującego okablowania do głośników. Znawca ze mnie żaden a po próbie wpisania w google nazw nic nie znalazłem więc pisze tutaj. Głośniki pewnie kosztują grosze więc czy jest w ogóle sens kupno kabli do nich? (zdj tyłu głośników oraz prawdopodobnie kabli do nich z jakieś starej aukcji allegro) Dziękuje i pozdrawiam Edytowano 21 kwietnia 2020 przez kaczmair Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Cześć, Kable niewątpliwie wpływają na jakość brzmienia ale w tym konkretnym przypadku odpuściłbym temat, ponieważ różnice nie będą ogromne i w mojej ocenie szkoda pieniędzy na lepsze kable. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczmair Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Cześć, chyba nie napisałem jasno swojego zapytania czy też sytuacji więc spróbuje jeszcze raz. Ja kabli nie posiadam w ogóle (te na zdjęciu są z jakiejś aukcji na allegro zdjęcie ich ma tylko pomóc w identyfikacji) próbuje się dowiedzieć co to za kable żeby je zakupić i mieć w ogóle możliwość korzystania z głośników. Przepraszam za zamieszanie i dziękuje za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 (edytowany) Czesc Z tego co widzę potrzebujesz przewodu rca x rca mono raczej tak zwany czincz by połączyć prawa kolumnę z lewa pierwsze wejście z trzech i 1 które jest w drugiej kolumnie. Następnie 2rca x jack maly 3. 5mm stereo do podłączenia źródła np laptop z wyjściem na jack 3.5mm w którym będziesz regolowal głośność i podawał sygnał jakieś pliki co kolwiek. Ewentualnie potrzebujesz sprzętu który ma regulacje głośności np sam przedwzmacniacz lub przedwzmacniacz pasywny który ma wyjście stereo 2 x rca i wtedy do niego cd, DVD, bluray. I w tym przypadku przewód 2 rca x 2rca stereo(tzw. Interkonekt) Pzdr Edytowano 22 kwietnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczmair Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 (edytowany) Teraz jeszcze naszła mnie jedna nurtująca myśl ponieważ kabel rca x rca mono jest kablem z wejściem żeńskim i męskim a kabel 2rca x jack maly 3. 5mm jest kablem z 3 końcówkami męskimi co daje nam 4 końcówki męskie natomiast wejść żeńskich jest w samych głośnikach 4 plus jeszcze jedno z kabla rca x rca i jedno z wejścia do laptopa do daje nam 6 wejść damskich. Kabel 2rca x jack mały posiadam i wiem jak podłączyć natomiast nie do końca rozumiem jak mam połączyć 2 głośniki kablem rca x rca mono. Edytowano 22 kwietnia 2020 przez kaczmair Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Ja widzę tam przedłużkę do Jacka tak mi się wydaje. A rca x rca mono 1 wejście z trzech L-coś tam nie mogę rozczytać, główna kolumna do tej z jednym wejciem. 2rca do 2i 3 wejścia w głównej kolumnie jack do laptopa. Taka jest moja wersja nie wiem czy dobra😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 @kaczmair podaj nazwę tych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczmair Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Są to Tracer 2+0 PRIME TRG-497 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 (edytowany) A widzę że mają regulacje na panelu przednim to cd pc bezpośrednio możesz do rca L-R input z jack lub też 2rca. Pzdr No i oczuwiscie jednym rca musisz spiąć 2 kolumny razem pierwsze wejście od lewej do drugiej kolumny z jednym wyjściem. Edytowano 22 kwietnia 2020 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 I jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts