Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam planuję zakup pierwszego  kina domowego i bardzo proszę o pomoc. Naczytałem sie tyle ze sam juz nie wiem co wybrać. Aktualnie mam logitech z5500. Główne  zastosowanie konsole/filmy, aktualnie ps4/xox na premiere napewno ps5/xsx do tego netflix/hbo/blu-ray na koniec muzyka 😉. Pokój o wymiarach 4 na 5m. Budżet najlepiej tak do 6tys może lekko ponad. Myślę nad tym zestawem Yamaha RX-V685 + Heco Aurora 700 + 300 + Center 30 lub cos pod Denona x2600, ale jestem otwarty na propozycję i sugestie. 

Napisano

Witaj,

11 godzin temu, Sekiro84 napisał:

Yamaha RX-V685 + Heco Aurora 700 + 300 + Center 30 lub cos pod Denona x2600

nic dodać nic ująć.

Jedynie uzupełnienie.

Denon nie pasuje do Heco i trzeba dołożyć suba. Chociaż taniego ale jednak.

Co jeśli chodzi o budżet? Bo za 6k to nie ma szans na ten zestaw. Przygotujemy Ci oczywiscie dobrą cenę. No ale to jednak nie wystarczy.

Pozostaje do Twojej dyspozycji,

Piotr

Napisano

Cześć,
Wytypowałeś świetny zestaw czyli dynamiczną i szczegółową Yamahę RX-V685 w połączeniu z muzykalnymi kolumnami Heco Aurora 700/300/Center 30. 
Różnica w porównaniu do głośniczków logitech będzie kolosalna. Alternatywą dla Heco może być Pylon Audio Sapphire 25/sat/center. Brzmienie będzie potężniejsze z mocniejszym basem. 
Jeśli chciałbyś postawić na dynamiczniejsze brzmienie to rozważ zestaw na Monitor Audio Bronze 6/ Bronze 1 lub FX/ Bronze center w połączeniu z Denonem 2600h. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.