szymek123 Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post w takim charakterze, pytam Was fachowców o radę, pomoc w doborze odpowiedniego nagłośnienia mojego salonu. Co prawda mam salon z aneksem kuchennym ale licząc sam salon można przyjąć ok .25m2. Telewizor jaki mamy to 65 cali philipsa, chcielibyśmy coś do tego dobrać, aby czerpać radość ze słuchania muzyki, bądź też oglądania filmów na różnego rodzaju platformach. Zaznaczam, że jestem nowicjuszem a moja wiedza na ten temat jest niewielka. Nie ukrywam, że najbardziej interesowałby mnie głośniki 5.1, stojące, bezprzewodowe. Dziękuje za wszystkie opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Za 2.5 tys możesz kupić używki bądź wyrób kino podobny z supermarketu. Wejdź na strony salonów audio i sprawdź ile kosztuje budżetowy zestaw KD. Oczywiście możesz kupić coś w podanej przez Ciebie kwocie w sklepach typu MM ale tutaj nikt Ci tego nie poleci. Bo to tak jakby polecać 20 letnia bita corsę i mówić, że będzie śmigać jak Ferrari. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Nie mówiąc już o tym, że zestawu 5.1 w pełni bezprzewodowego* jeszcze nie widziałem, niezależnie od budżetu *) już nawet pomijając zasilanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek123 Napisano 4 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Witam, dzięki za odpowiedzi. Czy może do tej kwoty spróbować poszukać soundbara? Nie wymagam, nie wiadomo jakiej jakości dysponując budżetem do 2.5k, jestem totalnym amatorem chciałbym poprawić sobie komfort oglądania filmów i słuchania muzyki. Pytanie czy typowe marketówki z media expertów i innych wynalazków to gra warta inwestowania 2 k? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Masz telewizor 65 cali a całą ta magię i otoczkę kina zepsujesz dźwiękiem. Dźwięk robi większe wrażenia na odbiorach niż obraz. Zatem 65 cali nic nie da. Jeśli podłączysz plastik z Marketu albo soundbar. No niestety. Odpuść, dozbieraj. Wróć jak będzie 4000 zł i juz Pozdrawiam i pozostaje do dyspozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Kolego @szymek123, masz teraz w salonach audio super promocje, raty 0%. Tak jak napisał Piotr z @S4Home, kupowanie grajbelki do telewizora 65 cali mija się z celem. Tym bardziej, że chcesz też na tym słuchać muzyki. Jeżeli te 2.5 tys PLN to bariera nie do przeskoczenia to kup tani impulsowy wzmak typu SMSL za ok 500 PLN plus dwa monitory i zagra to o niebo lepiej niż soundbar. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek123 Napisano 4 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Dzięki za odpowiedź, chyba macie rację. Jeżeli mam ten budżet 2500 zł, to może warto dobrać coś na raty i lepszego. Chyba pójdę w tym kierunku. Budżet 4000 zł myślę, że też jest w moim zasięgu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Masz tutaj dwa zaprzyjaźnione salony s4home i q21. Zadzwoń do nich. Powiedz jaki masz budżet i czego oczekujesz. Na pewno coś doradzą. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek123 Napisano 4 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Tak zrobię, dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 maja 2020 Udostępnij Napisano 5 maja 2020 Jesteśmy otwarci, możesz odsłuchać sprzęt albo też wypożyczyć jakiś na odsłuch. Kontakt mailowy, telefoniczny, na forum albo Facebook. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts