Marcin Zieliński Napisano 14 maja 2020 Udostępnij Napisano 14 maja 2020 Dzień dobry. Zakupiłem w ciemno DAC / wzmacniacz słuchawkowy FiiO K5 Pro do słuchawek Sennheiser HD555 z myślą, że za jakiś czas je wymienię. Niestety muszę to zrobić szybko, gdyż grają sucho piskliwie i zupełnie bez basu. Moje pytanie jakie słuchawki dobrać do tego DACa? A może całkiem sobie go odpuścić i poszukać czegoś innego? Szukam ciepłego grania z dobrym ale nie przesadzonym basem. Z dźwięku jaki prezentowały słuchawki HD555 na odtwarzaczu Iriver H320 byłem zadowolony. Oczekiwałem dużego progresu, a tu rozczarowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 maja 2020 Udostępnij Napisano 14 maja 2020 Może spróbuj z SoundMagic HP151. Są zamknięte, ale grają dość przestrzennie. Ich brzmienie powinno odpowiadać temu co lubisz. Jednak nie wiem czy góra nie bezie dala Ciebie zbyt mocna. Pod tym względem są różnie odbierane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 Cześć, Jeśli chciałbyś uzyskać cieplejszy charakter brzmienia z dobrą podstawą basową to koniecznie zwróć uwagę na rumuńskie Meze 99 Classics. Alternatywą mogą być Beyerdynamic DT770 Pro 250Ohm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 maja 2020 Udostępnij Napisano 16 maja 2020 Te także warto sprawdzić. Nie każdemu podejdzie ich ciemny charakter brzmienia ale są to także bardzo dobre słuchawki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Zieliński Napisano 23 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2020 Witam. Serdecznie dziękuję za pomoc. Zakupiłem Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohm i jestem mocno zachwycony jak to pięknie gra. Tonów wysokich jest dużo, ale się uspokoiły nie są tak krzykliwe i szorstkie. Basu jest dużo i jest świetnie kontrolowany. Pierwszy raz doświadczam tak niskiego basu w słuchawkach. Dźwięk ogólnie jest gładki, dobrze dociążony a słuchanie teraz to naprawdę przyjemność. Miałem obawy co do słuchawek zamkniętych, że stracą na szerokości sceny, czy dźwięk będzie ściśnięty i mniej melodyjny, ale to w porównaniu do Sennheiser HD555 mogę porównać, że DT770 wykazują się muzykalnością i dobrą stereofonią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 maja 2020 Udostępnij Napisano 24 maja 2020 DT770 Pro 250Ohm to bardzo dobre słuchawki, które potrzebują wydajnego wzmacniacza. Z k5 Pro zgranie jest na prawdę bardzo dobre. Wygrzej dobrze te słuchawki. Po około 300h zaczynają grać pełnią swoich możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy_PL_ Napisano 24 października 2020 Udostępnij Napisano 24 października 2020 A jak wychodzi zgranie z Beyerdynamic Custom Studio ? miałem również 770 250 Ohm i na początku mi przeszkadzały zbyt wysokie tony z dłuższym wygrzewaniem faktycznie dobrze grały lecz zostawiłem CS ze względu na to, że słyszałem na nich jakby więcej detali i lepszą separację ...tylko, że słuchałem pod HP Omen z systemem Bang Olufsen i za cholere nie mogę się dowiedzieć żadnym softem co tu siedzi za układ ,że napędzało 250Ohm tylko troszkę ciszej jak 80Ohm....Na CS testowałem DAC X6 mkII i zagrało to z mniejszym basem jak z lapka ale z większą sceną i ilością detali ale postanowiłem ,że chce czegoś lepszego i padło na K5pro.....jeśli ktoś słuchał tych słuchawek na nim to prosiłbym o opinię. A może (jeśli jest spora różnica) warto dołożyć do Topping E30+L30 ? zależy mi tylko na napędzaniu słuchawek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts