RottenAudio Napisano 14 maja 2020 Udostępnij Napisano 14 maja 2020 Cześć i Witam ponownie ! Z góry dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi oraz udział w tej dyskusji. Przeanalizowałem cały rynek wg moich potrzeb i wybrałem urządzenie Denon PMA-150H. Urządzenie wydaje się idealne poza tym, ze nie ma dedykowanego wejścia pod gramofon. Czy możecie mi pomóc dobrać głośniki do niego. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 To bardzo przeciętny wzmacniacz w swojej cenie. Rozumiem że musi być mały z funkcjami. Nie wnikam. Jakiej wielkości masz pomieszczenie? Jaki budżet? Raczej będą to monitory i raczej jasne. Czekam tylko na więcej informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 Cześć, Napisz proszę czy wybór Denona jest już pewny czy może jeszcze bierzesz pod uwagę coś innego? Napisz dodatkowo jakiej wielkości masz pomieszczenia i jakie są Twoje preferencje brzmieniowe. Postaram dobrać kolumny pod Twoje wymagania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RottenAudio Napisano 15 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2020 (edytowany) Ok dziękuje za zainteresowanie . Wybór nie jest ostateczny ale do tej pory nie znalazłem innego wzmacniacza, który byłby takim allinone jeżeli chodzi o strumieniowanie dźwięku, podoba mi się w nim zwłaszcza airplay2, heos. Dźwiękowo nie miałem z nim styczności. Pomieszczenie jest w kształcie prostokąta o powierzchni Ok 50 m2, przy czym cześć odsłuchowo/relaksacyjna jest zorganizowana w jego części na powierzchni powiedzmy 15-20 m.2. Czego słucham od grunge przez bestieboys, przez muzykę elektroniczna po jazz. Budżet - optymalny. Jak najmniej kabli funkcjonalność i muzykalność. Będzie gramofon. 7 minut temu, RottenAudio napisał: Ok dziękuje za zainteresowanie . Wybór nie jest ostateczny ale do tej pory nie znalazłem innego wzmacniacza, który byłby takim allinone jeżeli chodzi o strumieniowanie dźwięku, podoba mi się w nim zwłaszcza airplay2, heos. Dźwiękowo nie miałem z nim styczności. Pomieszczenie jest w kształcie prostokąta o powierzchni Ok 50 m2, przy czym cześć odsłuchowo/relaksacyjna jest zorganizowana w jego części na powierzchni powiedzmy 15-20 m.2. Czego słucham od grunge przez bestieboys, przez muzykę elektroniczna po jazz. Budżet - optymalny. Jak najmniej kabli funkcjonalność i muzykalność. Będzie gramofon. P.S i współpracuje z homekit Edytowano 15 maja 2020 przez RottenAudio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 15 maja 2020 Udostępnij Napisano 15 maja 2020 Wiesz 50m2 ale użytkowej 15m2 a w gruncie rzeczy muzyka ma być wszędzie i funkcjonalność. Moim zdaniem za słaby jest ten Denon150.DRA800H jak już lub Onkyo 8390 to są fajne Amplitunery stereo z HDMI.Kolumny bardzo popularne i uniwersalne to Heco Aurora 700, Monitor Audio Bronze 6, Melodika BL40 MK3, Dynaudio Emit30, Fine Audio502, czy Pylon Audio Diamond 28 lub Shapire 31 lub 25, Klipsch RP8000F Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 maja 2020 Udostępnij Napisano 17 maja 2020 Zacznę od elektroniki - masz dosyć duże pomieszczenie i powinniśmy zastosować kolumny podłogowe, dlatego przydałby się trochę bardziej wydajny wzmacniacz. Spójrz na Cyrus One Cast, także jest w obudowie midi, a jednak mocniejszy. Także pod względem wyposażenia powinien Ci odpowiadać. Chyba że możemy postawić dwa segmenty, wtedy moja propozycja to Audiolab 6000A z odtwarzaczem 6000N. Kolumny - z propozycji niedrogich i przyzwoitych masz Monitor Audio Bronze 6, może Heco Aurora. Ale jeśli możesz przeznaczyć trochę większy budżet i zależy Ci na bardzo dobrych klasowo a także eleganckich kolumnach w prostym skandynawskim stylu, spójrz koniecznie na System Audio Saxo 60. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 maja 2020 Udostępnij Napisano 18 maja 2020 Ten Denon nie da rady w takiej powierzchni. Cyrus One CAST mały i poręczny a wariat i ultra wydajny mocowo. Znacznie lepiej. Dalej wąski i kompaktowy NAD 368 z modułem BluOS czy Pioneer A50 do którego podłączysz źródlo cyfrowe jak Chromecast, Malina czy iEAST M20 Co do kolumn to raczej uniwersalna i sprawdzona konstrukcja Heco Aurora 700 /1000, Monitor Audio Bronze 6 albo ELAC F6.2 Pozdrawiam i zapraszam na odsłuch oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts