ToToTomek Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 (edytowany) Witam szanowne grono Chciałbym do swojego zestawu dorzucić 2 głosniki sufitowe celem stworzenia zestawu 5.1.2. Współpraca z onkyo696. Budzet 2k za parę. Mam możliwość zabudowy głośników - podwieszany sufit. 1 Lepiej zabudować czy podwieszane na uwchwycie?- ma to jakies znaczenie czy tylko walory estetyczne?Jestem za głośnikami do montażu w sufice podwieszanym - optycznie nie pomniejszą salonu. 2 Co polecacie w tym budzecie. Wiem, ze z reguły ma to dać tylko efekt filmowy. Jednak uwielbiam słuchać muzykę filmową z koncertami włącznie. Równiez stereo na wszystkich kanałach. Było by miło gdyby muzycznie również sprawdziły się. Mój zestaw to q acoustic 3050i. Zadko spotykany, chyba jednego forumowicza znalazłem który wspominał cos o tej firmie. Zatem szukam czegoś co nie wykoczy przed szereg ale tez nie będzie stało w tyle. Macie jakies typy. Nie będę wskazywał moich, ponieważ jestem ciekaw waszych propozycji Dzięki i pozdrawiam Edytowano 22 maja 2020 przez ToToTomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezikk Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 Ja do siebie na atmosy wybrałem Monitor Audio c280idc, ogólnie MA a wszystkie głośniki instalacyjne zgodne z Atmosem, popatrz na ich ofertę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 Mam do oddania 4 X Magnat IC 82 ze skrzynkami wyściełanymi wełną akustyczną , pod zabudowę Zapraszam na priv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Gałka Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 Nie ma żadnego znaczenia jeśli sufit jest wysoki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToToTomek Napisano 22 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2020 29 minut temu, jezikk napisał: Ja do siebie na atmosy wybrałem Monitor Audio c280idc, ogólnie MA a wszystkie głośniki instalacyjne zgodne z Atmosem, popatrz na ich ofertę. Dziękuję 37 minut temu, jezikk napisał: Ja do siebie na atmosy wybrałem Monitor Audio c280idc, ogólnie MA a wszystkie głośniki instalacyjne zgodne z Atmosem, popatrz na ich ofertę. moim typem był MONITOR AUDIO C180-T2, mieszczący się w budzecie za parę. Sprawdzę Twoja propozycję... 47 minut temu, jezikk napisał: Ja do siebie na atmosy wybrałem Monitor Audio c280idc, ogólnie MA a wszystkie głośniki instalacyjne zgodne z Atmosem, popatrz na ich ofertę. Dobrze rozumiem ze mozesz ustawić cały środek głośnika w pozycji , które cię satysfakcjonuje ? "Optymalna scenę oraz ustawienia poprzez ruchomy panel IDC" - ze strony MA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezikk Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 20 minut temu, ToToTomek napisał: Dziękuję moim typem był MONITOR AUDIO C180-T2, mieszczący się w budzecie za parę. Sprawdzę Twoja propozycję... Z tego co poczytalem to nie polecaja do Atmosa glosnikow z 2 kopolka, bo sam myslalem o serii FX z MA. 21 minut temu, ToToTomek napisał: Dobrze rozumiem ze mozesz ustawić cały środek głośnika w pozycji , które cię satysfakcjonuje ? "Optymalna scenę oraz ustawienia poprzez ruchomy panel IDC" - ze strony MA Dokładnie tak i to mnie przekonało bo Atmosy będę miał szerzej niż LR i dzięki temu skieruje główna wiązkę na MLP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToToTomek Napisano 22 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2020 6 minut temu, jezikk napisał: Z tego co poczytalem to nie polecaja do Atmosa glosnikow z 2 kopolka, bo sam myslalem o serii FX z MA. Dokładnie tak i to mnie przekonało bo Atmosy będę miał szerzej niż LR i dzięki temu skieruje główna wiązkę na MLP. o widzisz to cenna uwaga, które nie doczytałem....dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 maja 2020 Udostępnij Napisano 22 maja 2020 (edytowany) Monitor Audio FX to kolumny wyłącznie do kanałów bocznych i tylnych. Takie konstrukcje miały uzasadnienie w systemach THX z przed epoki cyfrowego dźwięku przestrzennego, jednak sprawdzają się i dziś. Ich zadaniem jest dostarczać dźwięk rozproszony. To nie sprzyja informacjom o położeniu źródła dźwięku. Edytowano 22 maja 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 maja 2020 Udostępnij Napisano 25 maja 2020 Dokładnie to Atmosa się nie nadają. Ale to surroundów nadal robią fajną robotę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts