nowicjusz22 Napisano 27 maja 2020 Udostępnij Napisano 27 maja 2020 (edytowany) Dzis stalem sie posiadaczem zestawu CXA81 + heco 700. Wszystko pieknie tylko na nizszym volume bardzo malo basu wrecz niewyczuwalny ... czy z biegem czasu bas sie poprawi? nie chce wyprowadzac sie z domu poprzez sasiadow jak bede sluchal na 60% mocy ps żródło to tv tidal wersja hifi ->optyk-> wzmacniacz Edytowano 27 maja 2020 przez nowicjusz22 aktualizacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 maja 2020 Udostępnij Napisano 28 maja 2020 Po pierwsze musisz wygrzać sprzęt. A po drugie co jest źródłem ? Możesz pokazać jak stoi sprzęt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 maja 2020 Udostępnij Napisano 28 maja 2020 Cześć, Największym problemem w Twoim przypadku jest źródło. TV nigdy nie zagra dobrze i ma tendencje do wypłaszczenia dźwięku, w tym przypadku nawet najlepszy DAC niewiele wskóra. Jeśli słuchasz muzyki z serwisów streamingowych typu TIDAL, Spotify czy radio internetowe to polecam zwrócić uwagę na lepsze źródło typu Audiolab 6000N, na którym usłyszysz kolosalną różnicę w brzmieniu. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz omówienia warunków wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 maja 2020 Udostępnij Napisano 28 maja 2020 No właśnie, mógłbyś zarzucić coś z CD albo prościej jakiś plik *.flac z USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz38 Napisano 28 maja 2020 Udostępnij Napisano 28 maja 2020 Jak są ustawione kolumny? W jakich odległościach od ścian ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 28 maja 2020 Udostępnij Napisano 28 maja 2020 (edytowany) Jeśli słuchasz Tidal kup na początek chromcast audio który kosztuje smieszne pieniądze i podłącz optykiem do DACa w cxa81 napewno to zagra o wiele lepiej niż przez tv. Pytanie też jak masz ustawione kolumny, akustyka itd. Pozdro Edytowano 28 maja 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 maja 2020 Udostępnij Napisano 29 maja 2020 No i po koledze. Nie gra i juz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 maja 2020 Udostępnij Napisano 29 maja 2020 Miałem te kolumny i moje wrażenia są takie że one zaczynają grać po ok.60 70 godzinach grania i to z dobrym żródłem.Po kolejnych godzinach jest tylko lepiej.Ale faktycznie na początku miałem wrażenie że niskich jest za mało.Wszystko się zmieniło w miarę wygrzewania.Tak to już jest że każdy sprzęt nowy oczywiście po wyjęciu z pudełka gra bardzo surowym i wyjałowionym dżwiękiem.Oczywiście macie rację i to bardzo że akustyka pomieszczenia i ustawienie systemu ma olbrzymie znaczenie o czym nowi użytkownicy którzy dotąd korzystali tylko z mini wieży kupionej w markecie nie mają pojęcia i właśnie dlatego są takie fora jak nasze.Autorowi wątku proponuję głębszą lekturę forum i cierpliwe wygrzewanie sprzętu a dostrzeże walory brzmieniowe systemu który nabył.Powodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 maja 2020 Udostępnij Napisano 29 maja 2020 Ale wszystko gra lepiej z dobrym źródłem. Nie wiem skąd to się u nas wzieko że wszyscy stawiają na wzmak i kolumny i tyle. Umówmy się większość nowych osób budujących system ma w d.... Źródło. Pytanie zasadnicze skąd to się bierze. Źródło jest tak samo istotne jak wzmacniacz. Koniec i kropka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 maja 2020 Udostępnij Napisano 29 maja 2020 Zgadzam się w 100 procentach.Nawiasem mówiąc nawet wzmacniacz ze złota nie zagra dobrze jak żródłem będzie discman. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz22 Napisano 30 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 maja 2020 (edytowany) dziękuję za odp. Czy powaznie zmienic zrodlo na chromecast audio? Czy tel da lepszy sygnal w jakosci hifi czy master na tidal niz tv? Edytowano 30 maja 2020 przez nowicjusz22 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 maja 2020 Udostępnij Napisano 31 maja 2020 13 godzin temu, nowicjusz22 napisał: dziękuję za odp. Czy powaznie zmienic zrodlo na chromecast audio? Czy tel da lepszy sygnal w jakosci hifi czy master na tidal niz tv? Proponuję lekturę na temat chromecast audio będziesz wiedział jak to działa i dlaczego niejednokrotnie polecamy to małe urządzonko podłączone optykiem oczywiście.😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 31 maja 2020 Udostępnij Napisano 31 maja 2020 2 godziny temu, przemo820308 napisał: Proponuję lekturę na temat chromecast audio będziesz wiedział jak to działa i dlaczego niejednokrotnie polecamy to małe urządzonko podłączone optykiem oczywiście.😁 Dokładnie to małe urządzenie nie ma sobie równych jeśli chodzi o cena/jakość. Tym bardziej że masz dobry DAC i do słuchania np. Tidal jest rewelacyjny 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz22 Napisano 31 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 maja 2020 dziekuje za odp. mam jeszcze jedno pytanie jaka jest różnica w sygnale (tidal) pomiędzy połączeniem tel -> bluetooth w cxa81 tel->chromecast audio ->optyk-> cxa81 ps Gdzie mozna kupic oryginalny chromecast audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ars_Poland Napisano 31 maja 2020 Udostępnij Napisano 31 maja 2020 (edytowany) Bluetooth jest stratny przez Chromcast audio lecisz przez wifi. Poniżej link gdzie kupowałem mam podłączone do cxa80 +heco auro1000 https://allegro.pl/oferta/google-chromecast-audio-transmiter-dzwieku-box-7643989337?utm_medium=app_share&utm_source=facebook I do tego taki kabelek musisz mieć https://allegro.pl/oferta/kabel-optyczny-t-j-toslink-jack-cx-htj100-1-m-7509726390?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Możesz też chromcasta audio kupić w empik . Pozdro Edytowano 31 maja 2020 przez Ars_Poland Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 31 maja 2020 Udostępnij Napisano 31 maja 2020 tak przy okazji, jesli we wzmacniaczu np jest jedno wejscie optyczne a jest tam juz TV podpiety czy chromecasta mozna tez podłaczyć poprzez mały jack - 2 x RCA pod wejscia analogowe ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz22 Napisano 31 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 maja 2020 (edytowany) Bardzo Wam dziękuję za wszelkie informacje! Czy warto jest wymieniac zworki w heco 700 na np melodika? Edytowano 31 maja 2020 przez nowicjusz22 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Zależy co chcesz uzyskać. Na Melodike moim zdaniem nie. Ale na jaśniejsze krótkie fragmenty kabla QED czy Chord tak. 12 godzin temu, nowicjusz22 napisał: dziekuje za odp. mam jeszcze jedno pytanie jaka jest różnica w sygnale (tidal) pomiędzy połączeniem tel -> bluetooth w cxa81 tel->chromecast audio ->optyk-> cxa81 Chromecasta nie spinasz z telefonu. On robi tylko za "pilota" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz22 Napisano 1 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 dziekuje! czy mogę prosić o namiar na te kable ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts