Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ogólnie połączenie Rotel z Dynaudio jest OK, ale musisz brać pod uwagę wymagania kolumn Excite X36 od wzmacniacza. Moim zdaniem kolumny wymagają znacznie mocniejszego, bardziej wydajnego wzmacniacza, RA-06 nie wysteruje ich prawidłowo.

Napisano
3 godziny temu, Q21 napisał:

Ogólnie połączenie Rotel z Dynaudio jest OK, ale musisz brać pod uwagę wymagania kolumn Excite X36 od wzmacniacza. Moim zdaniem kolumny wymagają znacznie mocniejszego, bardziej wydajnego wzmacniacza, RA-06 nie wysteruje ich prawidłowo.

OK może coś innego mógłbyś polecić tera grająz AE aegis neo 3 

Napisano
13 godzin temu, mykes napisał:

AE aegis neo 3 

To zdecydowanie bezpieczniejszy wybór niż Dynaudio, które potrzebują potężnego wzmacniacza. Nie wiem do jakiego metrażu szukasz kolumn i jakie są Twoje preferencje brzmieniowe ale dobrze z tym wzmacniaczem zgrywają się Monitor Audio Bronze 6 jeśli cenisz sobie szczgółowe brzmienie lub System Audio Saxo 40 jeśli lubisz przestrzenność i większą muzykalność. 

Napisano

14 godzin temu, S4Home napisał:

A dlaczego nie możesz posłuchać? To co to za wybór? Na podstawie budżetu?

Możesz od nas wypożyczyć te Dynaudio i sprawdzić. Monitor Audio też fajnie grają z Rotelem.

14 godzin temu, Q21 napisał:

To zdecydowanie bezpieczniejszy wybór niż Dynaudio, które potrzebują potężnego wzmacniacza. Nie wiem do jakiego metrażu szukasz kolumn i jakie są Twoje preferencje brzmieniowe ale dobrze z tym wzmacniaczem zgrywają się Monitor Audio Bronze 6 jeśli cenisz sobie szczgółowe brzmienie lub System Audio Saxo 40 jeśli lubisz przestrzenność i większą muzykalność. 

Witam salon około 29 m2 słucham rocka, metalu i trochę elektro. A czy dokupienie końcówki mocy zdałoby egzamin? Kolumny są używane w Krakowie a ja mieszkam pod Wawą, więc jest problem z odsłuchem. Pozdrawiam Robert 

Napisano

Ten Rotel generuje około 70W przy 8 omach. To nie jest malo. Koledzy często polecają inny wzmacniacz o mniejszej mocy więc nie rozumiem skąd tutaj obawa o wysterowanie. Dynaudio seria X jest do tego mniej prądożerna niż EMIT. Ja bym w to szedł. Ale to Twój budżet.