S1wy Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 WitamPotrzebny mi dosc mocny sprzet grajacy. Chcialbym zeby glosniki graly nie tylko glosno i przestawialy sciany, ale takze czysto. Obecnie posiadam geniusy 2000x i solo 7c takze conieco o jakosci dziwku wiem. Niestety glosniki te nadaja sie co najwyzej na domowa impreze a nie na dyskoteke/wesele. Zestaw na codzien bedzie podpinany pod Asusa Xonara DX i bedzie stal w domu, takze jak wyzej wspominalem musi to byc kompromis pomiedzy moca i jakoscia, zwykle lupanie mnie nie interesuje.Sprzet musi byc nowy zarowno wzmacniacz jak i kolumny. Chcialbym sie zmiescic w 1100-1200 zl ale jesli wyjdzie ciut drozej moze jakos to zniose No i zebym mogl go zamowic przez internet a nie jezdzic i szukac po jakis sklepach hurtowniach.Czekam na wasze porady.Co myslicie o daniu wzmacniacza Sony STR-DG520 i 4 glosnikow STX F-130, lub 2 STX F-180 i jakiegos zasliacza 2.0 np Yamaha AX-397 ?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 napis jeszcze na ilu metrach ma to grywać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S1wy Napisano 15 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 jakies 30-35m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 Ale w końcu to jakie jest przeznaczenia sprzetu ? bo albo "estrada" .. ? albo w domu na w/w metrach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S1wy Napisano 15 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 raczej dom, ale wiadomo ze nie bede kupywac odzielnego sprzetu zeby raz na ile zagrac np na jakies wiekszej prywatce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 no więc wzmacniacz + podłogowce - jeżeli chcesz robić imprezy to i tak bedziesz i tak musial sie nastawic na dynamike i spore kolumnypowiem tak i jedno i drugie w sensie (Wzmacniacz oraz kolumny) abo to gralo to po 1000zł to spore min aby złożyć aki sprzęt wg Twoim wymagań.. nie wspominajac o kolumnach to w 1000pln nie zamkniesz się nigdyPOzdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S1wy Napisano 15 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 no niestety wiecej nie jestem w stanie wydac...a co myslisz o zestawach ktore podalem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 nie słyszałem ani wzmacniacza ani "takich głośników" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S1wy Napisano 15 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 a pomozesz mi cos polecic, zebym sie zmiescil w tej cenie, jakis kompromis ?bo musze cos kupic..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 15 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 15 stycznia 2009 Polecam lekturę szanownego forum - pozdrawiam serdecznieNiestety w tej cenie/kwocie będzie ciężko coś znaleźć.. tym bardziej nowy to szczerze mówiąc - musisz wybrać jakąś inna drogę, lub mieć więcej gotówkipozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 16 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2009 Gdybys wreszcie zdecydował sie na zmianę koncepcji i nie upieraół się przy sprzęcie nowym - mocna propozycja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2009 Cytat Potrzebny mi dosc mocny sprzet grajacy. Chcialbym zeby glosniki graly nie tylko glosno i przestawialy sciany, ale takze czysto. ... musi to byc kompromis pomiedzy moca i jakoscia, zwykle lupanie mnie nie interesuje.Sprzet musi byc nowy zarowno wzmacniacz jak i kolumny. Chcialbym sie zmiescic w 1100-1200 zl ale jesli wyjdzie ciut drozej moze jakos to zniose Jeżeli ma to głośno i jakoś znosnie grać, to na 2 kolumny podłogowe musisz wydać minimum tysiąc złotych (np. Magnat Monitor 1000 czy 990, albo Jamo S708 lub S718). Kolejny tysiąc to firmowy wzmacniacz stereofoniczny.Zakup niefirmowego kompletu za tysiąc złotych jest bez sensu, więc lepiej dozbierać do dwóch tysięcy albo kupić sprzęt używany. Poniżej masz za 500zł zestaw oparty na wydajnym wzmacniaczu SHARP, jest to cała wieża z dużymi kolumnami podłogowymi za rozsądne pieniądze.http://www.allegro.pl/item528912039_sharp_zestaw_7700.htmlNo i jest to już niezły komplet - masz kompletną wieżę z CD, magnetofonem i gramofonem, a do tego spore kolumny.Jeśli musisz teraz coś kupić a nie podoba Ci się ten Sharp (a nie możesz wydać więcej) - kup ze sprzętu używanego np. Magnaty 880 lub 990 (cena 400-700zł) , a do tego mocniejszą końcówkę SHARP 8800 (ceny 300-400zł) http://www.allegro.pl/item529500955_sharp_sx_8800h.htmlhttp://www.allegro.pl/item531215567_sharp_..._just_look.htmlPozdrawiamPS. Jak napisałem wyżej (i jak pisali wcześniej Koledzy z Forum) musisz pójść na kompromis ze swoimi oczekiwaniami i z możłiwościami finansowymi. Bo "tak to tylko w Erze Ci dopasują..." . W "realu" jest duuużo trudniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S1wy Napisano 17 stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 dobra powiedzmy ze nagle wyczarowalem troche kasy i jestem w stanie wydac 3-4 tys, wymagania jak powyzejobecnie zastanawiam sie nad HARMAN KARDON AVR 155 + 4 x STX F-360 - prosze wypowiedzcie sie na temat tego wyborui ewentualnie podajcie wlasne propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 17 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2009 Ten Harman do naglosnienia Twojego pomieszczenia dysponuje troche za mala moca (40W na kazdy z 5 kanalów). Moja propozycja bylby ten wzmacniacz:http://www.allegro.pl/item522857990_denon_...lon_krakow.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts