Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Hej. Kupiłem Walkman'a Sony NW-A55L . 

Obecnie posiadam wieżę Panasonic SC-PMX100 .  Czy dobrym pomysłem jest rozważenie zamiany Panasonic'a na wolno stojące głośniki , które sparuję z Walkmanem ?

Mam adapter bluetooth który podłączę do głośników  - będę mógł wtedy wysyłać muzykę do nich za pomocą Walkmana.

Ogólnie chodzi o polepszenie jakości dźwięku - nie wiem czego szukać.

Zależy mi również na podobnej wielkości kolumn , które obecnie posiadam z wieżą

Edytowano przez Jacek Szkiela
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Jacek Szkiela napisał:

Ogólnie chodzi o polepszenie jakości dźwięku - nie wiem czego szukać.

Tzn. Ze obecny dzwiek nie podoba sie. Czegos brakuje???? Z reguły takie systemy jak Twoj sa dosyc dobrze sparowane (glosniki-wieza), w danym przedxiale cenowym. Polepszyc mozna zawsze. Najlepiej zmienic całość.

Na razie najlepszym rozwiazaniem na "poprawe dzwieku" w Twoim przypadku to uzycie korektora wbudowanego w walkmana. (O ile wogole go posiada). 

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano (edytowany)

Ogólnie pomysł narodził się gdy okazało się ,że mogę sterować jakością dźwięku w walkmanie jedynie po podłączeniu go przez aux  - przewodowo. Po połączeniu bluetooth nie mam żadnego wpływu na te funkcje. Pomyślałem ,że mogę kupić podobne wielkościowo głośniki z wyższej półki i bezpośrednio sterować wtedy eq z walkmana. ( nie wiem czemu teraz da się tylko przy połączeniu przewodowym ). Tak samo nie mogę sterować głośnością gdy mam połączenie bt z wieżą - jedynie działa gdy jest połączenie walkana z wieżą aux )

Edytowano przez Jacek Szkiela
  • 1 month later...
Napisano

Kiepsko to świadczy o Sony NW-A55L, a przynajmniej o jego możliwościach pracy z bluetooth. Kluczową kwestią była by tu cena sprzętu jaki chcesz kupić. Do podłączenia dobrych kolumn możesz użyć np. taki miniaturowy wzmacniacz impulsowy Wushi Audio ZK-1002 https://pl.aliexpress.com/item/4000155165935.html . Do niego potrzebny jest jeszcze zasilacz 12-24V o odpowiednio dużym amperażu. Do niego możesz kupić dobrej jakości kolumny np. Canton SP 206 ( poszukaj ich na allegro )