Przemo1966 Napisano 1 lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 lipca 2020 Jestem posiadaczem dwóch kolumn podstawkowych Monitor Audio Silver 2 które obecnie chce pozostawić , ale w przyszłości możliwe że wymienię je na Monitor Audio Gold 100 5G. Kolumny obecnie współpracują z amplitunerem Yamaha RX-V677. Chciałbym wymienić amplituner na wzmacniacz o wyższej klasie lub amplituner stereo + odtwarzacz CD ( w przedziale cenowym (5000-10000 zł za oba urządzenia) , Posiadam pomieszczenie 20 metrów kwadratowych . Lubię muzykę różną - rock , pop , soul. Proszę o pomoc w doborze sprzętu który fajnie zagra z obecnymi kolumnami i tymi w przyszłości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 lipca 2020 W wybranym przedziale cenowym wybór jest ogromny, duża ilość wzmacniaczy oraz amplitunerów z których każdy oferuje inny charakter brzmienia. Z naszych doświadczeń głośniki Monitor Audio dobrze zgrywają się z urządzeniami Marantz. Na uwagę zasługuje model wzmacniacza PM8006 oraz streamer z odtwarzaczem CD ND8006. Jestem przekonany że bez odsłuchów trudno będzie optymalnie dopracować system, dlatego serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, gdzie na miejscu posiadamy bardzo duży wybór wzmacniaczy i amplitunerów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lipca 2020 Udostępnij Napisano 2 lipca 2020 Jeśli myślisz o Monitor Audio Goild i te faktycznie będą wybrane to ja stawiam na : - wspomniany PM8006 + ND 8006 - Cyrus 6 DAC + CD t - albo Arcam SA 20 + CDS50. może nawet SA 30 jeśli byśmy się sprężyli. Mamy Goldy monitory na stanie gdybyś chciał posłuchać wzmacniaczy do nich to zapraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1966 Napisano 3 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 Dziękuję za propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts