Arrccuuss Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 Witam, Czy Yamaha rn602 w połączeniu z polk audio s60e to dobrana para? Salon 30mkw. Muzyka rock, reggae, rock alternatywny, ale również spokojnie brzmienie np. Lao che itd Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 lipca 2020 Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 To dobra opcja, będzie to system reprezentujący raczej mocniejszy, energiczny, szybki dźwięk. Muzyka rockowa będzie super. Jeśli szukasz bardziej miękkiego, ciepłego i spokojnego charakteru brzmienia, pozostaje zmiana amplitunera na dobry wzmacniacz. Może to być NAD C356 BEE, może świetny Audiolab 6000A. W tych przypadkach jednak wchodzimy w trochę wyższy budżet, bo pozostaje jeszcze dokupienie zewnętrznego odtwarzacza sieciowego. Pozostając przy amplitunerze Yamaha, można jeszcze rozważyć kolumny Heco Aurora 700 lub większe i mocniejsze Aurora 100. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrccuuss Napisano 4 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2020 Dziękuję za odp. Tak rozważałem również Aurora 700 bardzo interesujące kolumny choć nie miałem okazji przesłuchać. Natomiast takim mankamentem dla mnie przy tych kolumnach to jest odstęp od ściany z racji tylnego bass reflex. Podejrzewam że 40 cm musi być zachowane chyba że się mylę to proszę o sprostowanie. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 (edytowany) Ten zestaw który sobie dobrałeś lepiej się sprawdzi przy rocku niż np. z kolumnami Heco. Ja bym jeszcze dobrał do S60E mocniejszy amplituner lub wzmacniacz do tej wielkości pomieszczenia jak budżet pozwoli. Edytowano 5 lipca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 lipca 2020 Udostępnij Napisano 5 lipca 2020 Jeśli chodzi o odsunięcie od ściany to wiele zależy od warunków akustycznych. Myślę, że 30cm powinno wystarczyć w przypadku Aurory 700. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 lipca 2020 Wystarczy. I może dzięki wyborze Aurora 700 zakupisz wyższy RN 803. Ten system zagra po protu lepiej. Zapraszam po wypożyczenie do domu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts