Maciej Gottfried Napisano 13 lipca 2020 Udostępnij Napisano 13 lipca 2020 Witam Wszystkich, Zastanawiam się, na co wymienić moje leciwe ZgC-50-8-44 napędzane obecnie CA A1 V2. Grają całkiem przyzwoicie jak na moje ucho, ale wiadomo - lepsze jest wrogiem dobrego 😉 Pomieszczenie - około 15 m2, muzyka różna, elektronika, rock, metal. Generalnie w obecnym setupie brakuje mi trochę basu, zwłaszcza przy elektronice. Próbowałem już Yamahy NS-G30 i kompletnie mi nie podeszły. Kolumny stoją na blacie, więc podłogówki raczej odpadają. Budżet - powiedzmy około 600 zł. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. I pytanie dodatkowe: obecnie głównym źródłem jest komputer ze Spotify - czy realnie da się odczuć podłączenie zewnętrznego DACa względem zintegrowanej karty dźwiękowej? A może Chromecast? Dzięki i pozdrowienia Maciek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 lipca 2020 Za 600 zł nic nie kupisz. Tym bardziej z monitorów. Albo zwiększ budżet albo podłogowe. A najlepiej i jedno i drugie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 lipca 2020 Szukaj Canton Karat 300 lub Canton GLE 70. Obie kolumny powinny się dobrze zgrać z Twoim sprzętem i na pewno nie będzie niedostatków basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts