Trias Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Witam wszystkich Forumowiczów. zwracam sie do Was z pytaniem z rodzaju "czy to ma sens". Jestem posiadaczem amplitunera Pioneer VSX-832 wyposażonego w 2 kolumny B&W 685. Do w.w. chce dokupić większy niz dotychczasowy telewizor i w oko wpadł mi model TCL qled 65c815, ktory sam w sobie wyposażony jest w soundbar Onkyo. W tym momencie pojawiają sie moje wątpliwości - czy jest możliwość połączenia tych 2 "systemów" audio, żeby to współgrało i dawało jakiś sensowny efekt, czy amplituner będzie mi może na dzień dobry wyłączał soundbar i nic z tego nie będzie? Ktos ma z podobnymi konfiguracjami doświadczenie? Dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Nie. Albo jeden system albo drugi. Nie znam TCL ale zapewne jak włączysz zewnętrzne wyjście audio to zgasisz soundbar. Tak myślę ale jak mowie nigdy tego nie widziałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trias Napisano 23 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Kurcze, tego się obawiałem, choć po cichu liczyłem że można jedno z drugim połączyć. Jeżeli ktoś tego spróbował i udało mu się połączyć soundbar TV z zewnętrznym amplitunerem, bede wdzięczny za info. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Niektóre telewizory mają opcję wykorzystania głośników z TV jako centralny, a B&W robiłyby w takim przypadku za fronty ale żeby nie było za łatwo to jakość dźwięku będzie taka sobie, ponieważ uzyskasz inną sygnaturę brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trias Napisano 23 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 29 minut temu, Q21 napisał: Niektóre telewizory mają opcję wykorzystania głośników z TV jako centralny, a B&W robiłyby w takim przypadku za fronty ale żeby nie było za łatwo to jakość dźwięku będzie taka sobie, ponieważ uzyskasz inną sygnaturę brzmienia. rozumiem, ze w tej konfiguracji dzwiek byłby "koordynowany" nie przez amplituner, tylko telewizor? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lipca 2020 Udostępnij Napisano 23 lipca 2020 Część przez tv( centralny z TV i część z amplitunera - fronty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trias Napisano 24 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 Czyli do wyjaśnienia pozostaje tylko kwestia, czy model 65c815 może współpracować z amplitunerem w opisany przez Ciebie sposób, czy nie. Trzeba będzie pofatygować sie do któregoś z marketów. Dziękuje za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lipca 2020 Udostępnij Napisano 24 lipca 2020 jeśli dźwięk z obrabiamy jednocześnie przez telewizor i amplituner to nie wierzę żeby to grało po prostu dobrze no nie ma na to najmniejszych szans bo zarówno poziom głośności będzie inny jaki problem będzie prawdopodobnie zdecydowaniem tego sygnału w sposób prawidłowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts