Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich Forumowiczów.

zwracam sie do Was z pytaniem z rodzaju "czy to ma sens".

Jestem posiadaczem amplitunera Pioneer VSX-832 wyposażonego w 2 kolumny B&W 685.

Do w.w. chce dokupić większy niz dotychczasowy telewizor i w oko wpadł mi model TCL qled 65c815, ktory sam w sobie wyposażony jest w soundbar Onkyo.

W tym momencie pojawiają sie moje wątpliwości - czy jest możliwość połączenia tych 2 "systemów" audio, żeby to współgrało i dawało jakiś sensowny efekt, czy amplituner będzie mi może na dzień dobry wyłączał soundbar i nic z tego nie będzie? Ktos ma z podobnymi konfiguracjami doświadczenie?

Dzięki!

Napisano

Kurcze, tego się obawiałem, choć po cichu liczyłem że można jedno z drugim połączyć.

Jeżeli ktoś tego spróbował i udało mu się połączyć soundbar TV z zewnętrznym amplitunerem, bede wdzięczny za info.

Napisano

Niektóre telewizory mają opcję wykorzystania głośników z TV jako centralny, a B&W robiłyby w takim przypadku za fronty ale żeby nie było za łatwo to jakość dźwięku będzie taka sobie, ponieważ uzyskasz inną sygnaturę brzmienia. 

Napisano
29 minut temu, Q21 napisał:

Niektóre telewizory mają opcję wykorzystania głośników z TV jako centralny, a B&W robiłyby w takim przypadku za fronty ale żeby nie było za łatwo to jakość dźwięku będzie taka sobie, ponieważ uzyskasz inną sygnaturę brzmienia. 

rozumiem, ze w tej konfiguracji dzwiek byłby "koordynowany" nie przez amplituner, tylko telewizor?

Napisano

Czyli do wyjaśnienia pozostaje tylko kwestia, czy model 65c815 może współpracować z amplitunerem w opisany przez Ciebie sposób, czy nie.

Trzeba będzie pofatygować sie do któregoś z marketów.

Dziękuje za pomoc!

Napisano

jeśli dźwięk z obrabiamy jednocześnie przez telewizor i amplituner to nie wierzę żeby to grało po prostu dobrze no nie ma na to najmniejszych szans bo zarówno poziom głośności będzie inny jaki problem będzie prawdopodobnie zdecydowaniem tego sygnału w sposób prawidłowy