Janusz Jędrzejec Napisano 31 lipca 2020 Napisano 31 lipca 2020 Witam Wszystkich , mam Denona DRA 800H , gra z Jamo s606 . Nie jestem zadowolony z dźwięku i je sprzedaję . Mam okazję kupić kolumny Heco Aurora 700 lub Polk Audio s55E . Cena okazyjna , obie pary po 2500 . Nie mam możliwości odsłuchać je sam , i tu moja prośba do Was o pomoc . Które z nich zagrają lepiej z DRA 800h . Wiem że ten ampli nie ma zbyt dobrych opinii ale musi zostać . Kolumny są nowe a ja je tylko słuchałem w necie na youtube . Wiem że są lepsze od nich ale ważna jest cena / budżet / Które grają lepiej z nim . pokój ok 23 m2 , muzyka wszystkiego po trochu , z wskazanioem na vocal trance , deep house , elektronika . Na Jamo brakuje mi głębi ,bas słaby i brak przestrzeni . Wychowany jestem na Technick-sie . Muszę podjąć decyzję do niedzieli , bo mi ucieknie okazja . Pozdrawiam Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 31 lipca 2020 Napisano 31 lipca 2020 Obydwa zestawy fajne ale całkiem inne. W Heco basu będzie więcej, w półkach będzie szybszy i bardziej "sprężysty". Ja do Denona bym wolał Półki, jeżeli Dra800h gra taką barwą jak pma800 to świetnie się zgrywa z tymi polkami. Odpisz, cytując
Janusz Jędrzejec Napisano 1 sierpnia 2020 Autor Napisano 1 sierpnia 2020 a jak z wysokimi i przestrzenią ,głębią ? w których jest więcej ? Odpisz, cytując
Tomasz S. Napisano 1 sierpnia 2020 Napisano 1 sierpnia 2020 Nie umiem tego ładnie opisać. Trzeba czekać do poniedziałku aż przyjdzie branża. Ogólnie w Heco masz dźwięk większy ciemniejszy, w polkach żywszy jaśniejszy. Odpisz, cytując
Janusz Jędrzejec Napisano 2 sierpnia 2020 Autor Napisano 2 sierpnia 2020 Chyba będzie Polk Audio s55e , interesuje jednak mnie więcej góry . W Jamo s606 , brakuje mi tego . Odpisz, cytując
Grzegorz38 Napisano 2 sierpnia 2020 Napisano 2 sierpnia 2020 Heco Aurora 700 ma lekko wycofaną górę ale jej nie brakuje , nie jest tak ostra ,dobra przestrzeń , szczegółowość, bas nie przytłacza. Z dobrym wzmacniaczem i zródłem potrafią zagrać bardzo dobrze . U mnie pracują z CA a740 po modyfikacji gra to ciekawie . Najlepiej posłuchać ze swoim wzmacniaczem by uniknąć rozczarowań gdyż każdy preferuje inny dzwięk. Odpisz, cytując
Janusz Jędrzejec Napisano 2 sierpnia 2020 Autor Napisano 2 sierpnia 2020 Nikt nic nie pisze o Polk Audio s55e ? takie złe ? nie pasują do mojego denka? Chyba nikt nie próbował łączyć s55e z Denon DTRA 800h . Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 sierpnia 2020 Napisano 3 sierpnia 2020 Moim zdaniem obiektywnie Heco to lepsze kolumny. Bardzie uniwersalne. Ale jeśli szukasz jaśniejszych kolumn no to Polk. Zwłaszcza w połączeni uz ciepłym Denonem. Tutaj Denon + Heco nie da Ci takiego brzmienia. Więc w Twoim przypadku, sprzętowym i oczekiwań stawiam na Polki. Odpisz, cytując
Janusz Jędrzejec Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Napisano 3 sierpnia 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: Moim zdaniem obiektywnie Heco to lepsze kolumny. Bardzie uniwersalne. Ale jeśli szukasz jaśniejszych kolumn no to Polk. Zwłaszcza w połączeni uz ciepłym Denonem. Tutaj Denon + Heco nie da Ci takiego brzmienia. Więc w Twoim przypadku, sprzętowym i oczekiwań stawiam na Polki. A jak Twoim zdaniem do tego Denona podejdą Indiana Line Tesi 561 ? Jaka by była cena za nie u Was ? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 sierpnia 2020 Napisano 3 sierpnia 2020 Jeśli szukasz trochę jaśniejszego brzmienia (pamiętajmy, że Denon nie jest już jasny) z Heco, pomimo tego, że to bardzo udane kolumny, będzie za ciemno. Polk na pewno będzie miał więcej blasku na górze pasma a całe brzmienie bardziej efektowne i koncertowe. Na pewno rozważyłbym jeszcze Monitor Audio Bronze 6. Wiele takich zestawów z amplitunerem Denona Klienci wybrali po odsłuchach. Zwróć jeszcze uwagę na Q Acoustic 3050i. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 sierpnia 2020 Napisano 4 sierpnia 2020 Napisz do mnie na PW albo zadzwoń do nas. Moim zdaniem Tesi 561 to gorsze kolumny od obu. Ale mają coś z połączenia obu konstrukcji. Też są ciepłe ale nie chowają góry. Jeśli miałbym podać alternatywę do tych dwóch pierwotnie podanych to Magnat Signature 507. Tu będzie blask. W połączeniu z DRA 800 będzie bardzo dobrze. Odpisz, cytując
Janusz Jędrzejec Napisano 4 sierpnia 2020 Autor Napisano 4 sierpnia 2020 Ale czy dra 800 napędzi te magnaty 507 ? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 sierpnia 2020 Napisano 5 sierpnia 2020 Na pewno lepiej niż aurora 700 i Polki S55 Odpisz, cytując
Janusz Jędrzejec Napisano 7 sierpnia 2020 Autor Napisano 7 sierpnia 2020 Witam Wszystkich , ostatecznie wybrałem Magnat Signature 507 . Słucham ich /wygrzewam / od dwóch dni i powiem Wam że bardzo mi się podobają . Dźwięk , moc , dynamika z tym denkiem jest bardzo dobra . Dziękuję wszystkim za pomoc , wszelkie uwagi/ te krytyczne również / Coś się dowiedziałem o audio . Niech moc będzie z Wami Odpisz, cytując
helmut.. Napisano 8 sierpnia 2020 Napisano 8 sierpnia 2020 (edytowany) Dnia 2.08.2020 o 21:53, Janusz Jędrzejec napisał: Nikt nic nie pisze o Polk Audio s55e ? takie złe ? nie pasują do mojego denka? Chyba nikt nie próbował łączyć s55e z Denon DTRA 800h . To dobre kolumny ale ja ich słuchałem z Yamaha. Nie wiem jak z denonem się z grywają. No ale widzę, że już wybrane kolumny 🙂 Edytowano 8 sierpnia 2020 przez helmut.. Odpisz, cytując
MaciejP Napisano 9 sierpnia 2020 Napisano 9 sierpnia 2020 Dnia 8.08.2020 o 16:28, helmut.. napisał: To dobre kolumny ale ja ich słuchałem z Yamaha. Nie wiem jak z denonem się z grywają. No ale widzę, że już wybrane kolumny 🙂 Porównywałem Heco Aurora 700 (statystycznie najczęściej wybierane z Yamaha 803) właśnie na Denonie 800H. W porównaniu ze wspomnianą Yamahą grał metalicznie u góry, mniej naturalnie. Właśnie na 803 bardziej oczarowały mnie Polki S55e niż Heco. Bas był szybki, bardziej sprężysty, słyszałem więcej szczegółów i Suzanne Vega w Tom's Diner tak metalicznie nie syczała w Spotify. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 10 sierpnia 2020 Napisano 10 sierpnia 2020 Ciesze się że mogłem pomóc. Niech moc będzie z Toba. Odpisz, cytując
Recommended Posts