Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

nie wiem czy dobrze trafiłem, szukam porady odnośnie systemu multiroom. Jestem zielony w tym temacie, próbowałem szukać informacji w internecie, ale daleko mi do zaprojektowania samemu takiego systemu.

Chciałbym uzyskać efekt następujący:
- salon - 5.1

- salon + jadalnia + kuchnia + korytarz jedna strefa multiroom (tzn. może grać to samo, nie wiem czy technicznie można rozwiązać to jako jedna strefa)

- łazienka - druga strefa multiroom

Co musiałbym kupić, żeby uzyskać taki efekt?

Jestem na etapie elektryki, preferuję rozwiązanie przewodowe, chyba że bezprzewodowe będzie naprawdę dobre.

Pozdrawiam,
Tomek

Napisano

Powinieneś pisać w dziale kino domowe.

Moderacja przeniesie.

W takim razie szukasz amplitunera z obsługa 2 lub 3 stref.

Jaki masz na to budżet? Jakiej wielkości salon?

Czy kolumn w jadalni kuchni mają być montażowe (inwalle albo in celling , w suficie) czy po prostu jako monitory?

To samo pytanie co do łazienki. Ile tam chcesz mieć kolumn?

Napisano

@S4Home na dzień dzisiejszy robię elektrykę i chciałbym położyć odpowiednie okablowanie, sprzęty kupował będę za kilka miesięcy, budżet myślę że do 10000.

Głośniki sufitowe dla multiroomu, przednie dla kina domowego stojące, tylne wiszące.

Układ pomieszczeń jest taki:

image.thumb.png.196967211a02d303af7c2cdb587e6282.png

Nie wiem czy głośniki sufitowe stereo, czy też mono w podłużnym open space? Jeśli stereo, to ustawione równolegle do najdłuższej ściany, czy prostopadle?

Napisano

Rozwiązań jest kilka, dlatego najlepiej skontaktować się z nami telefonicznie w tym budżecie możliwości jest dużo. Najważniejsze na tym etapie to optymalne rozprowadzenie instalacji. Zapraszam z projektem do naszego salonu, istnieje też możliwość wizyty naszego instalatora  bezpośrednio na budowie, przedstawienie możliwych rozwiązań i omówienie szczegółów instalacji.