Damian Momot Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 (edytowany) Witam, Pomieszczenie 31m^2 (a wliczajac przedpokoj z ktorym jest spory przeswit nawet 43m^2 ale jednak miejsce odsluchowe jest oddzielone) Aktualnie posiadam: - DENON AVR-X3600H - Kolumny Roth OLI 30 x2 - Subwoofer Roth KH-20 - reszta glosnikow uzywana do kina domowego (Roth OLI 10 x2 i Roth OLI C30) Do kina domowego mi ten zestaw wystarczy ale podczas sluchania muzyki stereo bardzo brakuje mi środka. Bas jest OK (subwoofer nadrabia), wysokie tony są OK ale środek, wokal itp. są bardzo słabe. Kolumny które mam są jeszcze ze starego mieszkania, gdzie pomieszczenie było mniejsze i to mi wystarczyło ale teraz uznałem, że czas zmienić kolumny. Szukam czegoś gdzie będzie można poczuć moc dźwieku w pełnym zakresie, ale warunkiem jest wysokość kolumn nie przekraczająca zbyt bardzo 100cm (inaczej będą zasłaniały ekran ), szerokość i głębokość nie jest problemem Budżet około 5000zł na same kolumny. Wstępnie wpadłem na Monitor Audio Bronze 500, są jakies inne ciekawe opcje? Edytowano 5 sierpnia 2020 przez Damian Momot Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Jakby co to może MA Bronze 6, spakowane w pudłach mam 🙂 985mm. U mnie w prawie 80 m2 nie dały rady ale na 30 to inna sprawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Monitor Audio Bronze 500 to bardzo dobra propozycja dla Ciebie, ciekawą alternatywą może być bardzo dobra, polska konstrukcja Pylon Audio Diamond 25 oraz KEF Q750. Zapraszam do nas na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2020 Witaj, To naturalne że Roth 30 nie mogły się sprawdzić w tym pomieszczeniu. Faktycznie do Twojego Denona Bronze 500 to dobra opcja. Mam taki demo model mogę Ci pożyczyć. Ewentualnie polecam Fyne F 502 także pokaźne kolumny z dużym basowcem i rewelacyjną średnicą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts