mswieb Napisano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2020 (edytowany) Witajcie, pisze z prośbą o radę żeby polepszyć jakość brzmienia w domu. Obecnie uzywam amplitunera sony str-av220 i starych ze 30 letnich głośników unitra tonsil 15W. Z tego co czytałem to lepiej zaczać od głośników, a apmplituner może za jakiś czas. Myślę że chciałbym z czasem sieciowy denon dra800h. Słucham muzyki rockowej i czasem klasycznej. Czytałem też że głosniki to powinny tak ze 40 cm od sciany stac, a chce postawic je na komodzie to w zaleznosci pewnie od ich wielkosci mozna tak z 10 cm od sciany odstawic. Prosze o polecenie co mógłbym kupić tak do 2 tys zeby poprawić jakość, poczucie większej głębi, lepsze słyszenie poszególnych instrumentów. Chciałbym wyraźnie słyszeć zarówno wysokie i niskie dźwięki. Najchętniej głośniki w kolorze białym lub szarym. pozdrawiam Michał Edytowano 13 sierpnia 2020 przez mswieb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2020 Witaj, ELAC b6.2 Polk S 20 Dali Oberon 3 nieco drożej ale warto Dynaudio EMIT 20 Ewentualnie małe kolumny o duzym dzwieku Magnat Humidor. Zapraszam na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2020 Dzień dobry, Jeżeli moglibyśmy zaproponować coś grającego dosyć spektakularnie, zważywszy, że napędzać będzie je amplituner Sony (z czasem Denon) byłyby to monitory Polk Audio S20 lub Heco Aurora 300. Te drugie będą grały delikatniej w wyższym zakresie i wokal będzie bardziej analogowy. Z wyżej półki poleciłbym jeszcze francuskie Jean Marie Lucia oraz Dynaudio Emit 20. Tutaj jednak żeby docenić ich jakość, sugerowalibyśmy lepszą elektronikę towarzyszącą... Pozdrawiam, Q21 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mswieb Napisano 14 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2020 Dziekuję, ma to znaczenia jak mam blisko sciany czy bass reflex jest z przodu czy z tyłu? Z tego co czytałem to do dra-800h lepsze sa 8 Ω, z 4 Ω amplituner generuje mniejsza moc, nie wiem czy tak jest na pewno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts