Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, wszystkich bardzo proszę o pomoc w postaci doboru odpowiedniego sprzętu do nagłośnienia nowego salonu. Jestem totalnym laikiem w tego rodzaju sprzęcie i proszę o poradę.
Chciałbym zakupic sprzęt do 2500zł tak aby miec kino 5.1 z aplitunerem z wejsciem optycznym i dobrą mocą. Do tego pod zabudowe głośniczki, które da się schować w suficie karton-gips.
Co można stworzyć w tak niewielkim budrzecie? Widziałem fajne aplitunery u chinczyków za 1400zł dadzą rade?
O ile umiem sobie poczytać o eletronice to na temat głośnikó wogóle się nie znam i nie wiem jak dobrać dobre.
Pozdrawiam serdecznie

Napisano

Cześć,
Głośniki sufitowe nie zapewnią niestety takiego brzmienia jak tradycyjne kolumny podłogowe czy podstawkowe. Zrobisz efekt sklepu typu H&M i sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy brzmienie Ci się podobało. W kwocie 2500zł niestety nie złożymy zestawu 5.1. Nieco ponad zakładany budżet mamy zestaw Yamaha HTR-4072 + Quadral Quintas 6500 LE, który zagra o niebo lepiej niż głośniki sufitowe. 

Napisano

HEHEHEHE

No tu koledzy mają rację.

Jeśli chcesz kolumny chować w suficie to nie będzie to kino tylko sklep.

Jeśli chcesz chować do ścian to już ok. Bedzie grało słabo w tym budżecie ale będzie to namiastka kina.

Amplituner u chinczyka za 1400 zł?

W tej cenie kupisz normalny amplituner  anie jakiś wybryk.

Yamah 485 czy tez 4072 + Tannoy TFX czy Canton Movie.

Zapraszam po wyceny i po porady.