Artsky Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Tak być nie powinno jak były użytkowane w normalnym pomieszczeniu, ja bym sobie odpuścił, ciekawe jakie inne kwiatki wyjdą w trakcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Zardzewiałe wkręty zawsze można wymienić. Jednak sam fakt że pordzewiały może świadczyć o tym że były trzymane w miejscu o dużej wilgotności i to już może być problem jeśli z tego powodu ulega rozkładowi obudowa. Takie wkręty są zwykle zabezpieczone przed korozją i może być ona skutkiem uszkodzenia tej powłoki przez częste odkręcanie kiepskimi narzędziami. Zaciski głośnikowe mogą ulec uszkodzeniu przy niewłaściwym ich używaniu. Zawsze można je wymienić na nowe. Zły stan kolumn może świadczyć o tym że były one nie szanowane i są teraz w kiepskim stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 A możesz wrzucić zdjęcie tych zardzewiałych terminali głośnikowych tak z czystej ciekawości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyArek Napisano 27 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Chodzi o te kolumny z tego ogloszenia, ponoc fajne brzmieniowo z mocnym basem, ladna srednica i nienatarczywą górą. https://m.olx.pl/oferta/paradigm-mnitor-7-v-4-CID99-IDG3iQc.html?reason= Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Z tego co zauważyłem to jeszcze śrubki od mocowania terminali jak i od głośników ruda zjada! Nie mów że kupiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyArek Napisano 27 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Spokojnie, nie kuoiłem hehe. Domyslam ze glosniki w srodku tez w nie najlepszym stanie sa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Raczej stan bardzo dobry co pisze sprzedający to nie jest napewno! Nie ryzykuj pisz do Pumpurek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyArek Napisano 27 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Nie chce mi sie bawic z odsylaniem kolumn jak cos bedzie nie tak. Nie dosc ze kuriera bede musial znalezc to bedzie trzeba z 50zl oddac za niego bo podlogowki sa duze i ciezkie. W Warszawie jest sporo kolumn, na pewno bym cos dobral. Sa dwa komisy w jednym jest duzo podstawkowych, a w drugim wszystkiego po troche. No i w mojej okolicy sa Phonar Laser 200 i Arcus ts 450. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Ok to ty decydujesz! 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 Nie wiem jak teraz ale dawniej na gieldzie na Wolumenie wystawialo sie teoche handlarzy uzywanego sprzetu. Ale warunki odsluchu w najlepszym razie takie sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 11 godzin temu, ChudyArek napisał: Jaki moze byc powod zardzewienia wkretow trzymajacych glosniki oraz te gniazdo z zaciskami w kolumnach? Ma to jakis wplyw na ich uzytkowanie i dzwiek? Jest sie o co martwic? Zardzewiałe czy utlenione? Ich stan jest taki sobie. Pumpurek dysponuje lepszymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Zardzewiałe czy utlenione? Ich stan jest taki sobie. Pumpurek dysponuje lepszymi. Popatrzylem foty tego modelu w sieci i wszystkie miały płaskie łby śrub, tutaj są wypukłe. Takich w sieci nie znalazłem. Tez bym odradzał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChudyArek Napisano 28 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 (edytowany) https://www.olx.pl/oferta/kolumny-paradigm-monitor-7v3-CID99-IDDNZOk.html#698fa54b2a A z tego ogłoszenia wyglądają na dobre? Zadbane? Mam jakieś 130km do nich, jakby nie podpasowały to pojechałbym do Lublina odsłuchać Magnaty 505, może magnaty by podpasowały. Co o nich sądzicie? Warto sobie zawracać głowę tymi paradigmami albo quantumami? Ponoć od paradigm jeszcze fajniejsze pod względem średnicy i wysokich będą Melodiki BL40, ale te są trochę droższe niestety. Tutaj te quantumy: https://www.olx.pl/oferta/kolumny-glosnikowe-magnat-quantym-505-CID99-IDGand5.html#6a8dd8a016 Niestety nie mają osłonek przeciwpyłowych na wysokotonowych, nie wiem czym to jest spowodowane, może są gdzieś do kupienia to bym zamontował te osłonki. Edytowano 28 sierpnia 2020 przez ChudyArek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts