GrzesiekP Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Witam Zestaw 5.1. Wybór padł na Heco Aurora w kolorze białym. Salon 32m z otwartą kuchnią (+ dodatkowe 10m), odległość kanapy od kolumn jakieś 2,5- 3m. Proszę o sugestie czy do tego metrażu fronty 700 wystarczą czy raczej dopłacić do 1000 (nie mam możliwości odsłuchu w domu)? No i jak w temacie amplituner.... Moje typy to YAMAHA RX-V685, Pioneer VSX-LX304 i Marantz SR5015. Do tej pory dźwięku słuchałem z głośnika TV, więc nie ma żadnych preferencji. Oprócz filmów lubię posłuchać muzyki, więc chciałbym aby również ładnie to grało. Muzyka różnorodna od Sylwii Grzeszczak (dzieci), po Deep Purple, Pink Floyd, Guns n Roses, Nirvane a nawet King Diamond i Dimmu Borgir...... Z góry dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Cześć, Tutaj nie ma jednoznacznej odpowiedzi, ponieważ zarówno Aurora 700 jak i Aurora 1000 w takim metrażu się sprawdzą. Jeśli lubisz mocniejszą podstawę basową i lubisz słuchać muzyki na niższych poziomach głośności to polecam kupić większy model, który zagra pełniejszym dźwiękiem. Jeśli chodzi o amplituner to stawiałbym na sprawdzoną Yamahę RXV685, która nada dynamiki i szczegółowości. Alternatywą może być bardziej wyrównany Marantz SR5015. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz umówienia odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Witaj, Marantza nie bierz będzie do tych kolumn za łagodny. Do 42 metrów to jednak polecal bym 1000ki. Ale pamiętaj że to nie uprawnia do braku suba. Model 30A będzie i tak konieczny. Do tego Yamaha 685. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekP Napisano 7 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2020 Dzieki. Tak tak zestaw będzie 5.1. Myślałem tylko, że może przyoszczędzę z Aurora 700... Co do amplitunera.... Czy ta Yamaha na pewno poradzi z kolumnami 1000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Spokojnie sobie poradzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 września 2020 Udostępnij Napisano 8 września 2020 Jeśli system ma być typowo kinowy to 700tki Ci wystarczą. Ale jesli odsłuchujesz koncerty tudzież czasem muzykę to lepiej 1000ki. Aha i większe kolumny NIE uprawniają do braku suba. Pamiętaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts