Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam ponownie,  mam do was pytanie o tytułowy klocek. Ktoś go miał, testował, potrafi coś o nim napisać ? Słuchałem go wczoraj i bardzo mi odpowiada funkcjonalność jak i dzwięk. Zamierzam kupić. Jestem dopiero raczkującym audiomaniakiem i najzwyczajniej nic o nim nie wiem. Nie wiem czy ma jakieś poważne wady, zalety mi przedstawiono. Założyłem temat "pierwsze stereo" w konkurencyjnym forum ale upadł, wiedz piszę tutaj.  Osobny pokój , 15m, zmknięty, narazie pusty ale planuję adaptacje akustyczną, muzyka różna(oprócz jazzu i disco polo).

Proszę o opinie, pozdrawiam

Napisano

Cześć,

jeśli chodzi o Atolla to na pewno jego dużym plusem jest dobra dynamika, wzmacniacz nisko schodzi z basem. Z jakimi kolumnami go sprawdzałeś? Funkcjonalnie wersja Signature działa bardzo dobrze, aplikacja jest dużo lepsza niż w pierwszych produktach sieciowych Atolla. Jeśli przypadł CI do gustu to spokojnie możesz się na niego decydować, to dobry produkt.

Pozdrawiam,

Michał

Napisano

Cześć,
W przypadku Atoll’a SDA200 Signature nie masz się czego obawiać. Jest to bardzo dobry sprzęt o dynamicznym i lekko zmiękczonymi dźwięku, bas jest mocny i dobrze kontrolowany. Z Focal Aria czy ATC11 to rewelacyjne połączenie. Jeśli miałbyś ochotę to zapraszam do nas posłuchać Buchardt S400. 
Alternatywą dla Atoll’a może być NAIM Uniti Atom lub jeśli byłbyś w stanie rozdzielić system to Vincent SV227mk + Cambridge Audio CXN V2. 

Zapraszam do kontaktu 

Napisano
2 godziny temu, Q21 napisał:

Alternatywą dla Atoll’a może być NAIM Uniti Atom lub jeśli byłbyś w stanie rozdzielić system to Vincent SV227mk + Cambridge Audio CXN V2.

Warto w takim przypadku dzielić system?