halik Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Witam ponownie, mam do was pytanie o tytułowy klocek. Ktoś go miał, testował, potrafi coś o nim napisać ? Słuchałem go wczoraj i bardzo mi odpowiada funkcjonalność jak i dzwięk. Zamierzam kupić. Jestem dopiero raczkującym audiomaniakiem i najzwyczajniej nic o nim nie wiem. Nie wiem czy ma jakieś poważne wady, zalety mi przedstawiono. Założyłem temat "pierwsze stereo" w konkurencyjnym forum ale upadł, wiedz piszę tutaj. Osobny pokój , 15m, zmknięty, narazie pusty ale planuję adaptacje akustyczną, muzyka różna(oprócz jazzu i disco polo). Proszę o opinie, pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Cześć, jeśli chodzi o Atolla to na pewno jego dużym plusem jest dobra dynamika, wzmacniacz nisko schodzi z basem. Z jakimi kolumnami go sprawdzałeś? Funkcjonalnie wersja Signature działa bardzo dobrze, aplikacja jest dużo lepsza niż w pierwszych produktach sieciowych Atolla. Jeśli przypadł CI do gustu to spokojnie możesz się na niego decydować, to dobry produkt. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 11 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 września 2020 Słuchałem z focalem aria, dynaudio 40 i atc11. Zamierzam przesłuchać burharda400 i sonus lumia 3, ale to już u siebie w domu. I jeszcze mydle o monitorach gold 100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 Cześć, W przypadku Atoll’a SDA200 Signature nie masz się czego obawiać. Jest to bardzo dobry sprzęt o dynamicznym i lekko zmiękczonymi dźwięku, bas jest mocny i dobrze kontrolowany. Z Focal Aria czy ATC11 to rewelacyjne połączenie. Jeśli miałbyś ochotę to zapraszam do nas posłuchać Buchardt S400. Alternatywą dla Atoll’a może być NAIM Uniti Atom lub jeśli byłbyś w stanie rozdzielić system to Vincent SV227mk + Cambridge Audio CXN V2. Zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 2 godziny temu, Q21 napisał: Alternatywą dla Atoll’a może być NAIM Uniti Atom lub jeśli byłbyś w stanie rozdzielić system to Vincent SV227mk + Cambridge Audio CXN V2. Warto w takim przypadku dzielić system? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 Jeśli tylko masz miejsce to w mojej ocenie warto posłuchać i samemu posłuchać. Z urządzeń typu All in One masz jeszcze udany model Advance Paris MyConnect 150. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts