Solelyrose* Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 (edytowany) Dzień dobry, witam forumowiczów To mój pierwszy post tutaj, gdyż temat też dość ciekawy. Mój wójek dostał w ostatnim czasie plazmę Panasonic TH-50PH9 - sprzęt przyjechał z anglii i jak się okazuje to jest monitor (wyświetlacz) a nie telewizor (żadnych wejść antenowych). Do tego dostał sprzęt BeoLab 7.2 - wyglądający jak soundbar, głośnik fronowy całkiem masywny i najwidoczniej nie najnowszy, bo zamiast złącz optycznych, czy hdmi - jest tzw. powerlink z tego co ustaliłem. Było napisane "CONNECTIONS: Power Link (one) Mains (one input, one output)" tylko w sumie nie wiem ocb. Instrukcja do tego wyświetlacza tutaj: https://datasheetspdf.com/pdf-file/608674/Panasonic/TH-50PH9/1 (stąd też wziąłem te zdjęcia podłączeń) wnioskuję więc, że prawdopodobnie wystarczy taki kabel: Ale może ktoś coś doradzi, albo upewni w wyborze, albo wyprowadzi z błędu? dodam jeszcze taki komentarz znaleziony na anglojęzycznym forum: " The only way to connect the Beolab 7-2 speaker directly to your non-B&O TV is to use the headphone socket on the TV, as this is the only socket where the volume of the sound can be controlled. Your Beolab 7-2 speaker needs a special powered cable to generate the trigger signals that would normally be sent from a B&O television (please note that the speaker also requires its mains power cord):- http://soundsheavenly.com/line-in-connection/102--trigger-trs-.html " wójek dostał ten głośnik bez żadnego okablowania, jedyne co ma to zwykły kabel dwupinowy (z jakiegoś radia) do zasilania: Ale złącza w głośniku są takie: to wejście po prawej, to co? dodatkowe jeszcze zasilanie? Jakie kable potrzebuje, aby to wszystko połączyć i zasilić? Edytowano 13 września 2020 przez Solelyrose* Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solelyrose* Napisano 13 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2020 Znalazłem instrukcję do głośnika (całość: https://powmascables.com/PDF/Handleidingen/us/beolab7-2-us.pdf ) wnioskuję, że wystarczy 1 kabel zasilający, ale ktoś to potwierdzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solelyrose* Napisano 16 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2020 Aktywne forum jak nic ... xd Chyba już wszystko przechodzi na grupy na facebooku, zamiast for jako takich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Nie wiem czemu się dziwisz ze brak jakiejkolwiek odpowiedzi, przecież to zwykły monitor wykorzystywany na lotniskach, kto przy dzisiejszych cenach na TV będzie się za takim sprzętem oglądał, po co to komu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Jeszcze do tego chyba bardzo mało popularny jeżeli chodzi o domowe nagłośnienie. Ale znalazłem takie coś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 @Bogusław Kożyczkowski Dzięki 🤣 to żeśmy pogadali z zainteresowanym 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 A o czym tu rozmawiać, myślę ze ktoś wcześniej też tego sprzętu nie ogarnął i ożenił następnemu za .... okazyjną cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 56 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: A o czym tu rozmawiać, myślę ze ktoś wcześniej też tego sprzętu nie ogarnął i ożenił następnemu za .... okazyjną cenę. Myśle, ze raczej wystawił na tzw wystawke w pobliżu terminala lotniczego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 19 września 2020 Udostępnij Napisano 19 września 2020 Jak już sprzęt jest a działała to jakoś go jeszcze wykorzystać. No chyba że faktycznie już mocno zmęczony (plazma) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts