Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam!

Poszukuję zestawu audio do salonu (około 20 m kw.), najchętniej z kolumnami podłogowymi. Muzyka zróżnicowana, bo gusta muzyczne w domu różne, ale dominuje rock/metal i muzyka klasyczna. Wstępne rozeznanie sprawiło, że zwróciłem uwagę na opisy kilku modeli amplitunerów: Yamaha R-N602, Onkyo 8250, Denon 800.
Proszę o podpowiedź jaki zestaw (amplituner + kolumny) można było skompletować w przedziale do 3500 zł.

Pozdrawiam,
Paweł

Napisano

Pytanie czy chcesz amplituner z siecią czyli źrodłem od razu czy wzmacniacz i do tego musismy dobrac jeszcze źródło?

Nowe?

Yamaha RN 602 + Melodika BL 40 MKIII lub Indiana Line Tesi 561.

Ewentualnie tańszy wzmacniacz jak Topping MX 3 + sieć Yamaha WXAD 10 i KEF Q350 czy mocniejsze i żywsze Monitor audio Bronze 100.

Zapraszam na odsłuch i po porady.

Napisano

Cześć,
W przypadku 20m2 warto postawić na kolumny podłogowe i zważywszy na Twoje preferencje brzmieniowe dobrym rozwiązaniem byłaby dynamicznie brzmiąca Yamaha RN602 + Pylon Audio Pearl 25. Yamaha RN602 będzie najbardziej uniwersalnym rozwiązaniem pod względem brzmienia i dodatkowo zyskujesz najbardziej dopracowaną aplikację MusicCast. 
Alternatywą może być mały i niepozorny Topping MX3 + Audio Pro Link 1 + Pylon Audio Sapphire 23. Zyskasz dynamiczne brzmienie z mocną podstawą basową oraz rewelacyjną przestrzennością. Topping pomimo małych rozmiarów brzmi jak pełnowymiarowy wzmacniacz i warto samemu się o tym przekonać. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. 

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi.

Stawiam na rozwiązania sieciowe, aby inni użytkownicy w domu mogli także korzystać z zestawu, zwłaszcza z zasobów internetowych. Zakładam rozwijanie tego zestawu o inne urządzenia (CD, gramofon), więc nie wiem czy ten mały Topping jest w tym przypadku odpowiedni (choć może dlatego, że wcześniej go widziałem).

Czy urządzenia maja być nowe? Mam złe doświadczenia ze sprzętem używanym, więc do tej opcji skłaniam się niechętnie.

Z obu wypowiedzi wynika, że Yamaha króluje. Pozostałe amplitunery przepadły? :)

I jak jest z dostępnością? Udałoby nam się dopiąć zakupy, aby dostawa była na początku października?

Pozdrawiam,

Paweł

Napisano (edytowany)
17 godzin temu, nibiru napisał:

Poszukuję zestawu audio do salonu (około 20 m kw.), najchętniej z kolumnami podłogowymi. Muzyka zróżnicowana, bo gusta muzyczne w domu różne, ale dominuje rock/metal i muzyka klasyczna. Wstępne rozeznanie sprawiło, że zwróciłem uwagę na opisy kilku modeli amplitunerów: Onkyo 8250,

Z tym amplitunerem kolumny Tannoy Mercury 7.4 i w zestawie powinieneś zmieścić się w budżecie po negocjacjach. Będzie to połączenie spokojniejsze i bardziej szczegółowe.

Edytowano przez lysyrafal