MrRR Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 (edytowany) Dzień dobry Proszę o poradę odnośnie sprzętu. Już piszę jaki jest background: do tej pory słuchałem muzyki na starym Kenwood KRF-A4020 + podłogowe JBL TLX 5000. Chciałbym jednak mieć sprzęt bardziej kompaktowy, powierzchnia to pokój około 15m2. Na początku zacząłem czytać i wybierać pomiędzy Denon RCD-N10 a Yamahą N670D (obydwa z defaultowymi głośnikami). Ale natknąłem się na bardzo dobry temat i na tę chwilę mam na oku zestaw : ELAC Debut 2.0 B6.2. + SMSL Q5 PRO (+ Chromecast audio, który już mam). Pytanie co lepsze ? Rozumiem, że z SMSL Q5 pro z tymi kolumnami bede bardziej zadowolony niż z zestawu denona czy yamahy? I drugie pytanie - mam nadzieję, że nowy zestaw zagra przynajmniej tak samo jak stary kenwood z JBL, czy mogę się tego spodziewać? I jeszcze jedno - Elac Debut Reference B6 (DBR62) + SMSL Q5 PRO - rozumiem, że SMSL pociągnie te kolumny bez problemu? dzięki, Radek Edytowano 16 września 2020 przez MrRR Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Jak najbardziej smsl podoła, jako alternatywę dla niego, moim zdaniem odrobinę lepiej brzmiącą byłby topping mx3. Z klasycznych wzmacniaczy polecałbym Ci do zastanowienia się NAD c316bee. Zagra lepiej niż smsl i topping kosztem okrojonej funkcjonalności. Ciężko o porównanie ze starym kenwoodem z jbl, moim zdaniem bez odsłuchu się nie obejdzie. Jeśli masz za daleko do nas do Pabianic to możemy Ci również wysłać sprzęt na testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 (edytowany) 5 godzin temu, MrRR napisał: I drugie pytanie - mam nadzieję, że nowy zestaw zagra przynajmniej tak samo jak stary kenwood z JBL, czy mogę się tego spodziewać? Tego nikt Ci nie powie czy będzie lepiej czy gorzej, ale jest wiele osób którym bardziej podoba się granie starszych sprzętów. Masz podłogówki, a chcesz zmienić na monitory tylko zastanawiam czy to dobry kierunek choć pokój nie jest aż taki wielki. Edytowano 16 września 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Witam W temacie SMSL Q5 PRO proponuję poczytać!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 Ceol nie ma szans z SMSL czy Toppingiem + ELAC B6.2. To walka Dawida z Goliatem. Zdecydowanie lepiej iśc w chiński wzmacniacz. W sensie oba są chińskie ale w chińską markę i niemieckie kolumny! Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRR Napisano 18 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2020 wielkie dzięki za wszelkie porady. chyba najpoważniej rozważam elac B6.2 (albo 6 reference) + i tu jeszcze inna wersja - co doradzicie na kombo wzmacniacz z CD i żeby razem z głośnikami nie wyszło jednak więcej niż 3k. znalazłem takie coś Taga Harmony HTR-1000CD - co o tym sądzicie? szczególnie z tymi głośnikami - może miał ktoś doświadczenie? dzięki raz jeszcze, teraz widzę, że to nie takie proste żeby coś wybrać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 A nie lepiej coś takiego + Smsl + B6.2 https://allegro.pl/oferta/yamaha-cd-s300-nowoczesny-odtwarzacz-plyt-cd-z-usb-9706843537 https://allegro.pl/oferta/arcam-diva-dv-78-pilot-9612724477 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 (edytowany) Taga Harmony HTR-1000CD Kruger&Matz KM1598 Kto jest producentem?????????????????? Edytowano 18 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts