Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

280 są dużo lepsze od 200 grają całkiem inaczej , ale cena ... moim zdaniem nie adekwatna do brzmienia,

quantum 677 to już całkiem dobre kolumny , ale w ciemno się nie dobiera sprzętu,

każdemu podoba się inne brzmienie więc proponował bym po słuchać przed zakupem by potem uniknąć rozczarowania

i w przyszłości amplituner zamienić na wzmacniacz jeśli chcesz dobrego dzwięku.

Napisano

Podwójny znak zapytania to z Gadu Gadu było :P

Był wtedy taki ruchomy. A Caps, mój kolega tak pisze sms do mnie bo nie widzi za dobrze ......

Altusa nie polecam. Po co robić sobie harakiri i to jeszcze za pieniądze swoje.

Napisano (edytowany)

Ktoś od ciebie z pracy ma to pojedź i posłuchaj! 

Może i nie ma mocnych ale z wzmacniaczem oczywiście!

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

Nie w domu nie poprostu znajomy z pracy informatyk zajmuje się elektroniką i rozmawiając z nim dzisiaj polecił mi te kolumny bo tez takie ma Pokazał mi na allegro akurat jest aukcja ale jak teraz patrzę to tylko odbiór osobisty a to w Wrocławiu także raczej odpadną a wzmacniacz tani polecił mi akai 57 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi...
Napisano

Dokładnie tak jest pojedź posłuchaj i zdaj relację! Teraz to jest szukanie igły w stogu siana skoro sam nie wiesz co ci pasuje! 

Wybór audio to jest bardzo indywidualna sprawa!

Napisano

Altusy 200 i 300 to dużo nowsze konstrukcje niż 110 i 140, inaczej grają.

To, że ktoś Ci je poleca w tym wątku- to nie znaczy, że warto (zresztą większość ich nie poleca). To, ze kiedyś pół Polski (no może "trochę mniej niż pół") ich słuchało i była zadowolona - to kwestia realiów poprzedniego okresu.
Dlatego - przede wszystkim warto posłuchać , a nie fascynować się ich dużą skrzynią.

A jeśli kolumny koniecznie mają być nowe - to lepiej kupić np. któreś z Magnatów, o czym już wspominano.
W dodatku można od razu poszukać kompletu wzmacniacz + kolumny, bo Twoja Yamaha... rewelacyjna nie jest.

Przy okazji - nie cytuj niepotrzebnie całej wypowiedzi poprzednika.

Pozdrawiam
PS. @JaZz - to pewnie fanaberie autora wątku - już zwracałem uwagę na to, by nie pisać wielkim literami 😞