Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, 

Zastanawiam się nad kupnem głośników aktywnych do pokoju ok. 20m2-22m2 . Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to około 2000zł. Monitory miałyby być wielofunkcyjne - podobają mi się możliwości sieciowe . Czyli podłączone do telewizora i konsoli - Do odsłuchu filmów i muzyki .

Ostatnio dosyć głośno jest o audio pro a26. Czy te monitorki poradzą sobie w takim pomieszczeniu ?

Może macie jakieś inne propozycje i sugestie ?

Edytowano przez Mariuzz
Napisano

Cześć,

nie znam tych kolumn, więc się na ich temat nie wypowiem. Co mógłbym Ci polecić to Klipsch R-51PM lub System Audio Saxo 3 Active. Moim zdaniem bardzo fajnie grają Klipsch The Fives. Najwięcej możliwości jeśli chodzi o połączenie i niesamowicie zaskakująco pełne i basowe brzmienie z tak małego monitorka.

Jeśli byłbyś zainteresowany wypożyczeniem na testy, lub wycenę to pisz śmiało ;) 

Napisano

Nie polecam!

673 + SMS Q5 Pro zagra lepiej niz te aktywne produkty powyżej.

Te z linku nie polecam bo ten Jamo Ci nic pozytywnego nie da. Ale 673 same w sobie tak. Albo nowsze 723 / signature 503.

Albo ELAC B6.2  z dźwiękiem cieplejszym ,basowym.

Napisano (edytowany)

Ile ludzi tyle opinii ale o to właśnie chodzi ;).

Co do zestawu z wzmacniaczem to odstrasza mnie trochę zabawa z okablowaniem .

Ciężki wybór przede mną... Tym bardziej, że na prawdę jestem zielony w tych sprawach .

Jeżeli zdecydowałbym się na wariant z osobnym wzmacniaczem to potrzebuje monitorów w określonym wykończeniu obudowy : czarny mat, biały mat, czarny połysk, biały połysk . Inne drewno podobne obudowy nie wchodzą w grę . Ponieważ moja małżonka twierdzi, że nic innego nie będzie pasowało. I chociaż to muszę jej zapewnić. Wiecie jak to jest z kobietami ;) . Wiem, że może to trochę zaburzyć kwotę przeznaczona na sprzęt zawyżyć ale jestem na to gotowy oczywiście w granicach rozsądku . 

Wpadły mi w oczy monitory B&W 607 co o nich sądzicie ? Czy SMS Q5 pro będzie dla nich ok ? 

Edytowano przez Mariuzz
Napisano

Moim zdaniem Bowers i SMSL może być deczko za jasno ale to jest do sprawdzenia.

7 godzin temu, Mariuzz napisał:

A jak prezentuje się bas w tych głośnikach ? Będzie potrzebny sub ?

Co kto lubi.

KEF Q 350 gra basowo, ciepło. To bardzo dobre kolumny. Jedni do potężnych kolumn podłogowych dokładają suba. Inni do małych monitorów nie.

Dobry sub w stereo to budżet tego systemu. Jako nowy. Jak Ci braknie toi możemy poźniej szukać jakiegoś używanego suba z czasem.

Napisano (edytowany)
8 godzin temu, Mariuzz napisał:

A jak prezentuje się bas w tych głośnikach ? Będzie potrzebny sub ?

Pomieszczenie około 18m² basu jak dla mnie odpowiednią ilość i jakość! Czy tobie będzie potrzebny SUB tego nie wiem musisz to sam określić.

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)

SMSL zamówiony . Dzięki @RLC za link do dobrej promki. 

Jeszcze zostaje wybór kolumn ale chyba zdecyduje się na Kef q350. 

Macie jakieś podpowiedzi co do okablowania i wtyków ? Na pewno podlaczenie do TV będzie przez coaxial, a do konsoli optyczne.

Edytowano przez Mariuzz
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Mariuzz napisał:

SMSL zamówiony . Dzięki @RLCza link do dobrej promki.

Spoko 👍 

Kabel/wtyki na początek wystarczą takie poznasz system to zmienisz sobie na lepsze 😉 

https://allegro.pl/oferta/polski-kabel-przewod-glosnikowy-miedz-2x2-5-ofc-6734382823 

https://allegro.pl/oferta/wtyk-glosnikowy-banan-nakamichi-gold-hq-8-sztuk-9350448891 

Edytowano przez Gość