Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Zastanawiam się nad złożeniem pierwszego zestawu stereo, byłem na odsłuchu w zeszłym tygodniu i słuchałem tych elaców z NADem C338 i Yamahą RN 602. W Nadzie brakowało mi dołu, Yamaha była fajniejsza, ale to nadal nie to. Poczytałem w internecie na temat tego Onkyo i zastanawiam się, czy byłby to dobry wybór do tych kolumn? Jak z awaryjnoscia tych amplitunerów? Czy może lepiej zastanowić się nad Yamahą RN 803D z tymi Elacami? Top Hi-Fi we Wrocławiu nie ma tego modelu Onkyo. 

Z góry dziękuję za sugestie 😉

Napisano

Cześć,
W Top Hifi posłuchasz jedynie sprzętu, który mają w dystrybucji więc wybór nie będzie zbyt bogaty. Jeśli miałoby paść na wspomniane Elac to polecam posłuchać z cieplejszym wzmacniaczem takim jak NAD C356BEE, Audiolab 6000a czy Vincent sv500. 
Yamaha RN803d pomimo tego, że jest chłodniejsza niż wyżej wymienione wzmacniacze także sprawdza się dobrze z Elac b6.2 i warto posłuchać takiego połączenia tym bardziej, że bas jest obszerniejszy niż w przypadku RN602 czy cyfrowego NADa. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz wypożyczenia sprzętu do domu.

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

Onkyo 8390 i RN 803 moim daniem da Ci więcej doły niz w 602 i 338.

Mamy te kolumny i mamy ta elektornike.

Zapraszam

W Topie sprawdziłeś 803 + B6.2?

Jeszcze nie, muszę umówić się na drugi odsluch, żeby posłuchać 803. Dzięki, postaram się podjechać niebawem 🙂

1 godzinę temu, Q21 napisał:

Cześć,
W Top Hifi posłuchasz jedynie sprzętu, który mają w dystrybucji więc wybór nie będzie zbyt bogaty. Jeśli miałoby paść na wspomniane Elac to polecam posłuchać z cieplejszym wzmacniaczem takim jak NAD C356BEE, Audiolab 6000a czy Vincent sv500. 
Yamaha RN803d pomimo tego, że jest chłodniejsza niż wyżej wymienione wzmacniacze także sprawdza się dobrze z Elac b6.2 i warto posłuchać takiego połączenia tym bardziej, że bas jest obszerniejszy niż w przypadku RN602 czy cyfrowego NADa. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz wypożyczenia sprzętu do domu.

Dzięki, napiszę do Was na dniach. A jak te kolumny zgrywają się z ww Onkyo?