Markoebelo Napisano 27 października 2020 Udostępnij Napisano 27 października 2020 Witam serdecznie, Czy w opinii Szanownych Forumowiczów zestawienie jak w tytule warte jest zakupu. Kolumny posiadam, Zastanawiam się nad wzmacniaczem. Proszę o podpowiedź ewentulanie innego modelu wzmacniacza w cenie do 3 tyś . zł. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 października 2020 Udostępnij Napisano 27 października 2020 Cześć, Napisz przede wszystkim jakiego brzmienia oczekujesz oraz jakiej wielkości masz pomieszczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markoebelo Napisano 27 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2020 2 godziny temu, Q21 napisał: Cześć, Napisz przede wszystkim jakiego brzmienia oczekujesz oraz jakiej wielkości masz pomieszczenie? Słucham muzyki pop, R&B, , pomieszczenie 8x4m , brzmienie soczyste. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draconian Napisano 27 października 2020 Udostępnij Napisano 27 października 2020 Nie znam tych kolumn ale mam tego Nada, to brzmienie gęste, dociążone z mocnym basem, świetny wzmak szkoda że już nie produkowany, spiesz się lepiej z zakupem bo zabraknie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 Znam jedno i drugie i uważam że te Cantony potrzebują miękkiego mocnego wzmacniacza. Bedzie pasować. Ale w niesprzyjających warunkach akustycznych takie połączeni będzie dudnić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 Canton zdecydowanie potrzebują cieplejszego wzmacniacza i NAD C375bee sprawdzi się rewelacyjnie. Alternatywą może być jeszcze funkcjonalny Magnat MR780 lub dynamiczniejszy i bardziej szczegółowy Audiolab 6000a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markoebelo Napisano 28 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2020 Dziękuję Wam za podpowiedź. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego wzmacniacza u siebie. Z opinii wnioskuję że warto zaryzykować chociaż dudnienia chciałbym uniknąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markoebelo Napisano 28 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2020 Jeszcze zapytam bo jestem namawiany na Onkyo 9070. Czy rzeczywiście to Onkyo można porównać z Nad 375 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Nie. Onkyo jest liniowym jaśniejszym wzmacniaczem. To zupełnie inne granie. Moim daniem za punktowe do aluminiowych Cantonow. 7 godzin temu, Markoebelo napisał: Dziękuję Wam za podpowiedź. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego wzmacniacza u siebie. Z opinii wnioskuję że warto zaryzykować chociaż dudnienia chciałbym uniknąć. Masz bo mogę Ci go wypożyczyć. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markoebelo Napisano 29 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 października 2020 47 minut temu, S4Home napisał: Nie. Onkyo jest liniowym jaśniejszym wzmacniaczem. To zupełnie inne granie. Moim daniem za punktowe do aluminiowych Cantonow. Masz bo mogę Ci go wypożyczyć. Piotr Dziękuję. Czy możesz podać namiary jak mogę się skontaktować. Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 https://s4home.pl/kontakt/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markoebelo Napisano 2 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2020 Czy dla osoby która dużo słucha radio polecacie odtwarzacz sieciowy czy zwykły tuner fm ?. Mp do wzmacniacza Nad. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Radio internetowe nie szumy. I działa płynniej. Np Taki chromecast audio Ci to zapewni. Ewentualnie uzywany tuner FM. Kupisz znakomity dzwiekowo do 500 zł. Z tym że tu juz znaczneie ma sygnał jaki masz w pomieszczeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markoebelo Napisano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Czy mógłbyś podać jakieś modele dobrych tunerów najlepiej w cenie do 500zl. Zastanawiam się nad Yamaha wxad10. Czy rzeczywiście warte jest 700zl porównując np z proponowanym chromecast który kosztują 130zl. Jakoś dźwięku inna czy też na cenę wpływa tylko ilość obsługiwanych kanałów typu spotify. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keray69 Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Ja od siebie polecę radio FM z internetowym w jednym tj. HAMA DIT 2000 , mam i sobie chwale , tanie i dobre działa stabilnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 listopada 2020 A ja od Siebie Chromecast Audio WXAD 10 od Yamahy Uzywany tuner FM od Onkyo Integra. Bardzo dźwięczne. Słabo łapią sygnał ale grają ładnym dźwiękiem. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts