Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam
Posiadam model Yamaha R-N602. Przy połączeniu wifi wszystko działało poprawnie. Po wpięciu LAN nie działa Spotify. Myśląc, że wzmacniacz miał zapisane dane z wifi zresetowałem go. Po resecie dalej nie działa. Jest połączony z siecią LAN, sprawdzałem w setup -> informacja. Music Cast działa poprawnie z wyjątkiem Spotify.
Proszę o pomoc.

Napisano

Sprawdź jeszcze czy radio internetowe lub TIDAL działa przez WiFi. Jeśli nie to są 2 opcje:

pierwsza to uszkodzenie routera

druga możliwe, że Yamaha łączy się w paśmie 2.4Ghz , a telefon masz połączony 5ghz ( chyba, że kompletnie nie używasz telefonu do sterowania). 

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

A radio działa po lanie?

Bo takiego ustawienia i problemu jeszcze nie widziałem.

Jeśli wszystko działa oprócz Spotify to nie jest to problem Yamahy, a raczej rutera?

Radia jeszcze nie sprawdzałem. Po pierwszym uruchomieniu połączyłem z wifi i wszystko działało. Po podłączeniu LAN spotify przestał działać tzn po włączeniu grał tylko telefon. Wczoraj wypiąłem LAN zresetowałem i połączyłem z wifi, niestety bez skutku. Kilka razy resetowałem, aż zaczęło działać. Nie wiem o co chodziło, ponieważ za każdym razem nawet przy połączeniu LAN działała sieć, grała muzyka z dysku zewnętrznego.