Mikołaj Kostrzewa Napisano 5 listopada 2020 Napisano 5 listopada 2020 Na wstępie: Cześć! Stoję przed zakupem lepszego sprzętu audio. W tej chwili działam na Sony SS-F55H + STR-DH800. Głównie używam obecnego do odsłuchu RN&B/Soul + Hip-Hop we flacu, a raz na jakiś czas jakiś film. Zależy mi jak najlepszej jakości dźwięku, głębi i emocjach. Zwracam ogromną uwagę na to, co słyszę i jak działa to na emocje płynące z muzyki. Chciałbym wydać nie więcej niż 3000 zł +- 500 zł. Mój pokój wygląda tak: Czy jesteście w stanie polecić mi coś fajnego? Pozdrawiam Odpisz, cytując
S4Home Napisano 6 listopada 2020 Napisano 6 listopada 2020 To proponuję ci jednak zwrócenie uwagi na sprzęt używany. Yamaha As 1000 lub Roksan K2 + Mission M34i lub bo jednak pomieszczenie jest małe ta sama elektronika z używanymi ELACAmi monitorami na JET, lub kolumnami KEFa. Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 listopada 2020 Napisano 6 listopada 2020 Cześć, Jeśli miałby to być sprzęt nowy to w zakładanym budżecie masz NAD C326BEE + Pylon Audio Pearl 25. Zyskasz przestrzenne brzmienie z dobrą podstawą basową i cieplejszy środek. Odpisz, cytując
Mikołaj Kostrzewa Napisano 6 listopada 2020 Autor Napisano 6 listopada 2020 Dzięki Panowie za rady. Niestety napisałem trochę głupotę, bo zapomniałem, że chciałbym zostawić walory użytkowe takie, jak mam teraz. Do STR-DH800 mogę podłączyć HDMI. Moja wina, jestem początkujący. Ewentualnie może jest inne wyjście z sytuacji? Mam dekoder, konsolę i od czasu do czasu komputer - to wszystko przez HDMI. Odpisz, cytując
Recommended Posts