krzysiek_wawa Napisano 16 listopada 2020 Napisano 16 listopada 2020 Drodzy, Prośba o pomoc w wyborze wzmacniacza do kolumn Tannoy mercury m2. Obecnie gra to z Cambridge Audio A1 v3. Interesuje mnie sprzęt używany. Źródło dźwięku: tidal HiFi przez DAC CA dacmagic 100 (w niedalekiej przyszłości również gramofon). Przewody głośnikowe i RCA z serii Melodika purple rain. Słuchane gatunki to rock, alternatywa, jazz, blues. Budżet +/- 750zł Zastanawiam się nad wzmacniaczami Marantz PM66se, Rotel ra940ax, NAD c352. Fajnie jakby sprzęt był wyposażony w preamp. Prośba o Waszą opinie na temat powyższych i propozycje innych wartych uwagi wzmacniaczy. Z góry dzięki. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 17 listopada 2020 Napisano 17 listopada 2020 PM 66 jest ok. Może PM 80? Albo Denon PMA 860 / 1060 Odpisz, cytując
krzysiek_wawa Napisano 17 listopada 2020 Autor Napisano 17 listopada 2020 @S4Home Dzięki za feedback. Denony to ciekawa propozycja. Zupełnie nie orientuję się w modelach tej marki. Temat do zgłębienia. Odszukałem jeszcze informacje, że fajnie mógłby wypaść Arcam alpha 6 plus. Macie na ten temat swoje zdanie? Odpisz, cytując
Marcos Napisano 17 listopada 2020 Napisano 17 listopada 2020 U mnie M2 grały z PM 66SE KI i było fajnie. Teraz wzmacniacz stoi na antresoli i mogę go sprzedać. Odpisz, cytując
krzysiek_wawa Napisano 17 listopada 2020 Autor Napisano 17 listopada 2020 @Marcos napisałem w prywatnej wiadomości Odpisz, cytując
Recommended Posts