krzysiek_wawa Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Drodzy, Prośba o pomoc w wyborze wzmacniacza do kolumn Tannoy mercury m2. Obecnie gra to z Cambridge Audio A1 v3. Interesuje mnie sprzęt używany. Źródło dźwięku: tidal HiFi przez DAC CA dacmagic 100 (w niedalekiej przyszłości również gramofon). Przewody głośnikowe i RCA z serii Melodika purple rain. Słuchane gatunki to rock, alternatywa, jazz, blues. Budżet +/- 750zł Zastanawiam się nad wzmacniaczami Marantz PM66se, Rotel ra940ax, NAD c352. Fajnie jakby sprzęt był wyposażony w preamp. Prośba o Waszą opinie na temat powyższych i propozycje innych wartych uwagi wzmacniaczy. Z góry dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 PM 66 jest ok. Może PM 80? Albo Denon PMA 860 / 1060 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek_wawa Napisano 17 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 @S4Home Dzięki za feedback. Denony to ciekawa propozycja. Zupełnie nie orientuję się w modelach tej marki. Temat do zgłębienia. Odszukałem jeszcze informacje, że fajnie mógłby wypaść Arcam alpha 6 plus. Macie na ten temat swoje zdanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 U mnie M2 grały z PM 66SE KI i było fajnie. Teraz wzmacniacz stoi na antresoli i mogę go sprzedać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek_wawa Napisano 17 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 @Marcos napisałem w prywatnej wiadomości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts