wid Napisano 22 listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 Witam. Tak jak w temacie szukam słuchawek do tego typu muzyki, przeglądając forum natrafiłem na model Beyerdynamic DT 150 co myślicie? Zależy mi na dociążonym, szybkim basie i bardzo dobrej średnicy, wokale mogą być neutralne lub lekko wycofane tak aby nie przysłaniały całego pasma( ale wyraźne) wysokie nie przytłaczające. Źródło w domu nad c326 i Samsung s8 , w przyszłości pewnie dokupię coś specjalnie do słuchawek. Macie jakieś inne konkretne propozycje? Pozdrawiam:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 szukając dalej i czytając fora znalazłem jeszcze kilka ciekawych modeli DT 990 SOUNDMAGIC HP151 ma ktoś na forum styczność z taką muzyką i mógłby polecić coś ciekawego. Wiem że rock/metal to trudny gatunek żeby znaleźć coś co naprawdę dobrze zagra.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Miałem DT150 i fajnie je wspominam, niskich tonów mają od groma, jest wykop i ogólnie dociążony lekko przyciemniony charakter, to wybredne słuchawki co do toru, przynajmniej takie są ich opinie, ciężko Ci powiedzieć które lepiej zagrają to 2 inne bieguny, chyba wiesz jakie zalety są słuchawek otwartych a jakie zamkniętych? Ja za całokształt wolałem delikatnie DT880 chrome specjal, zdecydowanie ciekawsze w budowaniu sceny od DT150. DT990 też bym polecił, nie słuchałem ich od dawna ale mogą być dobrym kompromisem między otwartym przekazem i dociążeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 (edytowany) 23 minuty temu, Arko55 napisał: Miałem DT150 i fajnie je wspominam, niskich tonów mają od groma, jest wykop i ogólnie dociążony lekko przyciemniony charakter, to wybredne słuchawki co do toru, przynajmniej takie są ich opinie, ciężko Ci powiedzieć które lepiej zagrają to 2 inne bieguny, chyba wiesz jakie zalety są słuchawek otwartych a jakie zamkniętych? Ja za całokształt wolałem delikatnie DT880 chrome specjal, zdecydowanie ciekawsze w budowaniu sceny od DT150. DT990 też bym polecił, nie słuchałem ich od dawna ale mogą być dobrym kompromisem między otwartym przekazem i dociążeniem. dopiero zagłębiam się w temat mniej więcej coś tam wiem... doczytałem też że dt 770 to takie 990 ale właśnie w obudowie zamkniętej. Chyba właśnie w zamkniętą obudowę będę celował Edytowano 24 listopada 2020 przez wid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RV1 Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Mam HP151 i w sumie mogę powiedzieć... Do rocka to są genialne. Najlepiej siedzi mi utwór Nickelback- How you remind me. Z dobrym DAC'iem będzie naprawdę fajne połączenie myślę. Moje sprzedaję, bo nie jest to moje brzmienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 Dobrze jest do nich mieć sprzęt z dobrym kopem i dobrze trzymający w ryzach bas z niezbyt ostrą górą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 25 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 zamówione DT 770 pro 32 ohm , napiszę coś więcej po odsłuchach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts