ArturKD Napisano 1 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 Dzień dobry, Mam pytania praktyczne co do kolumn frontowych podłogowych i SUB: 1) Na czym postawić kolumny aby się je dało przesuwać przy sprzątaniu nie rysując podłogi ale jednocześnie nie tracić jakości dźwięku? Jakieś specjalne podkładki są może? Filc jak do mebli, czy może korek, albo guma? Obecne TAGA stoją na takich wkręcanych nóżkach, ale przy przysuwaniu widzę, że zostają niewielkie ślady na podłodze. 2) SUB i sąsiedzi. Mieszkam w wielkiej płycie i często słyszę sąsiadów z góry, więc ci pode mną pewnie mają podobnie. Na co zwrócić uwag przy doborze SUB, aby dźwięk nie szedł w drganie podłogi i sufitu sąsaidów, tylko w powietrze w mieszkaniu? Rozumiem, że nie może to być typ down fire, tak? 3) I jeszcze na czym postawić SUB aby nie tracił swojej mocy i moć go przesuwać przy sprzątaniu? Czy jak go postawię np. na płycie korkowej to dźwięk będzie słabszy bo nie będzie miał stabilności? 4) Czy dobrze rozumiem, że aby SUB stał blisko ściany z tyłu zanim albo wręcz we wnęce, to musi być bass reflex oraz konstrukcję zamkniętą? Zatsnawiam się nad Magnat 302a i nie wiem czy spełni moje oczekiwania funkcjonalne wobec miejsca ustawienia i sąsiadów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anita Bilska Napisano 1 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 mamy specjlne stojaki pod glosniki. ale z reszta sasiedzi tez sluchaja muzy czy ogladaja firlmy, no ez sadyzmu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2020 Bez przesady. Też mieszkałem w wielkiej płycie kiedyś. Sub stał normalnie. Za kolumnami udało się sprzątać a ich nie ruszałem. Po prostu raz na pół roku je przesuwałem i wycierałem pod nimi. To wszystko. Nie celebrujmy tego Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2020 Postaw bezpośrednio na podłodze. Także mieszkam w bloku i nigdy nie było żadnych problemów, a kolumny potrafią niekiedy mocno przyłożyć basem. Subwoofer także nie powinien być problemem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturKD Napisano 2 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2020 OK, rozumiem wasze sugestie. Czyli nie ma znaczenie na czym będą stały? W sensie nie ma materiałów które obniżą jakość dźwięku? I mam szukać front fire, z bass reflex oraz konstrukcją zamkniętą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 3 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2020 Sub z basreflexem to konstrukcja otwarta a bez konstrukcja zamknieta🙂 czyli dwie rozne konstrukcje teoretycznie do innego grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts