djud Napisano 8 grudnia 2020 Napisano 8 grudnia 2020 Cześć, Będzie taki zestaw, jak w tytule dobrze się sprawdzał? Salon 40m2, prawie kwadratowy. Kolumny blisko ściany, więc ten patent ze bas portem od spodu wydaje mi się spoko opcją. O tych Elacach mało jest informacji, więc napisałem do Elaca i odpisali, że mogę ja traktować jak Cariny 247.3 - najbliższy obecnie produkowany odpowiednik. Wydaje mi się, że rotel i elac dobrze zabrzmią razem. Słucham sporo jazzu, funku z lat 70-tych i ambitniejszej muzyki elektronicznej (nadal jednak z istotną rolą basu, ale nie jestem bass headem. Bas ma być ładnie kontrolowany i czysty, lubię jak jest ciepły i delikatnie rozciągnięty i tutaj elaki z tego co wiem, spełniają moje oczekiwania. Rotela lubię za charakter i myślę, że dobrze się uzupełni z tymi kolumnami. Krótko mówiąc - brać? Nie braknie tego w 40m2? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 grudnia 2020 Napisano 9 grudnia 2020 14 godzin temu, djud napisał: Krótko mówiąc - brać? Nie braknie tego w 40m2? Odsłuchać! Jak brac? Tak w ciemno? 40m to troche duzo dla tych kolumn. Byłeś w TopHiFi. Może warto odwiedzić jakiś inny niezależny salon z większym wyborem? Skąd jesteś? Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 grudnia 2020 Napisano 9 grudnia 2020 Cześć, Przede wszystkim posłuchaj takiego zestawu i oceń samemu. Warto byłoby rozważyć jeszcze inne zestawienia w tym przedziale cenowym. 40m2 to spore pomieszczenie i Elac FS217 mogą sobie nie poradzić. Jeśli lubisz nieco mocniejszy bas to polecałbym posłuchać jeszcze Pylon Audio Diamond 28 lub Fyne Audio F502. Odpisz, cytując
djud Napisano 9 grudnia 2020 Autor Napisano 9 grudnia 2020 Elaci z wstęga i rotela RA1572 słuchałem parokrotnie u kuzyna. Podoba mi się to brzemienie. Tego zestawu nie mogę posłuchać, bo oba sprzęty są używane. Myślę, jeszcze ewentualnie nad NADem 356 z modułem DAC. Człowiek, u którego stoją Elaki ma 20m2. Jak pójdę posłuchać w małym i wytłumionym pokoju odsłuchowym, to też nijak będzie się to miało do mojego salonu, gdzie jedna ściana praktycznie cała jest szklana, na podłodze sa płytki a na środku salonu gigantyczna 8-os kanapa. Odpisz, cytując
Recommended Posts